gototopgototop

Rododendron virágzás Vas megyében

ISEUM - ISIS SZENTÉLY

RODODENDRON VIRÁGZÁS VAS MEGYÉBEN

JELI RBORÉTUM

2017. május 6.

BETELT!

Utazás: légkondicionált autóbusszal

~ Program ~

Utazás rövid pihenővel Vas megye területére, ahol ilyenkor a turisták sokasága tölti meg az arborétumokat e ritka szép virág nyílásának idején.

KÁM a JELI-ARBORÉTUM miatt vált híressé, amely kétszáz évig legelő volt. A kb. 340 hektárnyi területet 1917-ben vásárolta meg Ambrózy-Migazzi István. A felvidéki Malonyán található birtokot hátrahagyva, 1926-ban kezdi meg itt a munkát. Megőrizve a táj eredeti növényvilágát, közép-európai éghajlati viszonyok között mediterrán növényeket honosított meg. Jeli nevét a RODODENDRONOK (havas szépe) tették ismerté. A világon nagyon sok helyen találunk különféle fajtákat. A Jeli Arborétum mintegy 75 hektárnyi területe védett. Most lehetőségünk nyílik egy fantasztikus barangolásra, pont abban az időszakban, amikor ezek a csodálatos növények virágoznak. A botanikai kalandozás után továbbutazás a „vasi fővárosba”.

RODODENDRON


Útközben megálló JÁK-on. Itt található hazánk legnagyobb és legépebben megmaradt késő román stílusú építészeti emléke.

SZOMBATHELY - ISEUM


Rövid városnézés SZOMBATHELY-en. A vasi megyeszékhely egyik legfontosabb történelmi hagyatéka a 2013-tól látogatható ISEUM, a római kor emlékét őrző egykori szentély. A látogatás után rövid szabadidő a belvárosban, majd hazautazás. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Érkezés Budapestre az esti órákban.

Részvételi díj: 7.600,- Ft

A részvételi díj a belépőjegyek árát nem (kb. 3.500,- Ft) tartalmazza!

A belépők vásárlása miatt ne hagyják otthon a diák- vagy a nyugdíjas igazolványt, mert egyes helyeken kedvezményeket vehetnek igénybe!

A változtatás jogát fenntartjuk!


Módosítás: (2017. április 26. szerda, 10:19)