gototopgototop

Pécs - Zsolnay negyed

GRÁBÓC - KAKASD

PÉCS - ZSOLNAY NEGYED

VILÁGÖRÖKSÉGÜNK...

2017. október 8.

 

JELENTKEZEM AZ ÚTRA!

Utazás: autóbusszal

~ Program ~

Utazás a Völgység területén keresztül a Tolna megyei GRÁBÓC-ra. Itt található hazánk egyetlen, ma is működő szerb kolostora. Múltja több mint 400 évre nyúlik vissza. Látogatás az ortodox templomban.

Útközben rövid fotózási lehetőség KAKASD-on, a Makovecz Imre által tervezett Faluháznál (kívülről). Az 1994-ben épült intézmény a megbékélés szimbólumaként is felfogható.


GRÁBÓC


PÉCS a Mecsek déli lábánál épült ki és szubmediterrán klímával bír. Történelmi nevezetességek, műemlékek tekintetében egyik leggazdagabb városunk.

PÉCS - ZSOLNAY NEGYED


2010-ben elnyerte EURÓPA KULTURÁLIS FŐVÁROSA címét. A rendezvénysorozatnak köszönhetően kezdték el a felújítását a korábbi Zsolnay gyárnak, amely mára Zsolnay Kulturális Negyed néven sok turistát csalogat a városba. Az ismét életre keltett terület a funkciókat tekintve négy részre osztható. A Míves negyed, az Alkotó negyed, a Gyermek és Családi negyed és az Egyetemi negyed alkot egy egészet. Itt találhatóak a kiállítások, a bábszínház, a koncert- és színháztermek, a látogatóközpont, kávézók, éttermek és boltok. 
Látogatásunk során az alábbi kiállításokat tekintjük meg: A Zsolnay aranykora – Gyugyi gyűjtemény; Zsolnay család és gyártörténeti kiállítás; Rózsaszín Zsolnay Kiállítás.

Rövid belvárosi séta (Széchenyi tér, Király utca, Kossuth tér és Szt. István tér látnivalói) vagy szabadidő.

Hazautazás rövid pihenővel. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Részvételi díj: 8.100,- Ft

A részvételi díj a belépőjegyek árát (kb. 4.800,- Ft) nem tartalmazza!

(Diák- vagy nyugdíjas igazolvánnyal egyes helyeken kedvezményeket vehetnek igénybe!)

A változtatás jogát fenntartjuk!

JELENTKEZEM AZ ÚTRA!

Módosítás: (2017. március 03. péntek, 16:53)