gototopgototop

Nyírségi barangolás

VAJA - MÁRIAPÓCS

NYÍRSÉGI BARANGOLÁS

NYÍREGYHÁZI ÁLLATPARK

2017. július 22.

NEM FOGLALHATÓ !

Utazás: légkondicionált autóbusszal

~ Program ~

Utazás a Nyírség területén található VAJÁ-ra, melynek első okleveles említése IV. Béla idejére tehető. A XIII. században már a Vay család birtokaként jegyzik a települést, amely egészen az 1940-es évekig a leszármazottak tulajdonában volt.
Látogatás a XVI. században épült, felújított, pompázatos várkastélyban. Itt találkozott Rákóczi fejedelem Pálffy Jánossal, a labanc hadak fővezérével néhány nappal azelőtt, hogy végleg elhagyta az országot. A kuruc Vay Ádám vártulajdonos is bujdosásra kényszerült. A közelmúltban történt felújításnak köszönhetően a kiállítás megtekintése felejthetetlen élményt nyújt a látogatók számára.

VAJA - VAY KASTÉLY


Továbbutazás MÁRIAPÓCS-ra, amely a magyarországi görög katolikusok központja és a „könnyező Madonnájáról” nevezetes. Az eredeti kegykép Bécsben található, viszont a legendás csodatévő képnek több másolata is megtalálható hazánkban.

NYÍREGYHÁZI ÁLLATPARK

NYÍREGYHÁZA a „szabolcsi főváros”, megyeszékhely. A mai kirándulás során nem a belvárost, hanem a sokak által ismert és kedvelt Nyíregyházi Állatparkot keressük fel. Az állatkert a  sóstói üdülőövezetben található, ahol  strandfürdő, falumúzeum és egy parkerdő nyújt kikapcsolódást a kirándulóknak. A park 1998-ban jött létre egy korábbi szabadidős zöld terület helyén. Annak ellenére, hogy még viszonylag fiatal a létesítmény, a dolgozók szakmai elhivatottsága és lelkesedése mára már világhírűvé tette.

Az egyéni szabadidő után hazautazás, érkezés Budapestre az esti órákban.

Részvételi díj: 8.200,- Ft

A részvételi díj a belépőjegyek árát nem (kb. 4.500,- Ft) tartalmazza!

(Belépők vásárlásakor a diák- vagy nyugdíjas igazolvánnyal egyes helyeken kedvezményeket vehetnek igénybe!)

A változtatás jogát fenntartjuk!


Módosítás: (2017. június 19. hétfő, 14:57)