gototopgototop

Krisna völgy

SOMOGYVÁR - NIKLA

KRISNA-VÖLGY

„AZOKNAK AJÁNLJUK ELSŐSORBAN, AKIK MÁR JÁRTAK INDIÁBAN VAGY CSAK KÉSZÜLNEK INDIÁBA VAGY MÉG NEM JÁRTAK HAZÁNKNAK EZEN A TÁJÁN…”

NEM FOGLALHATÓ!

2017. június 11.

Utazás: légkondicionált autóbusszal

~ Program ~

Utazás SOMOGYVÁMOS-ra, a Krisna-völgybe. A 260 hektáron fekvő terület kulturális központ és biofarm is egyben szép látnivalókkal. A dísztavak, ligetek és az arborétum több száz növény- és állatfajnak adnak otthont. A legfontosabb látnivalók: templom, iskola, tehenészet, biokertészet, méhészet. A völgy területén jelenleg közel százötven Krisna-hívő szerzetes él, akik ökogazgdálkodással, védikus - az Ősi indiai szentírásokon, a Védákon alapuló - életmóddal, és számtalan hasznos és érdekes dologgal foglalkoznak, önfenntartásra törekedve.
(Napjainkra hagyománnyá vált, hogy a Krisna-völgybe látogatók, a vallás iránt érdeklődők, valami kis ajándékot visznek Krisnának. Ez lehet egy pár szál virág, néhány szem gyümölcs. A templomlátogatás miatt célszerű zoknit, harisnyát hozni!)

KRISNA VÖLGY


Továbbutazás SOMOGYVÁR-ra, amely a középkor egyik jelentős kultikus és kulturális központja volt. 1091-ben Szt. László bencés apátságot alapított itt. 1983-ban nemzeti történelmi emlékhellyé nyilvánították Somogyvárt.  A ma feltárt területet 1991-ben nyitották meg a látogatók számára.

NIKLA Berzsenyi Dániel egykori lakóháza miatt ismert elsősorban, aki 1804–1836 között élt a faluban. Az 1954-ben átadott kiállítóhely a neves magyar klasszicista ódaköltő emlékét idézi fel. Az egykori kúria ma műemlék, parkja védett. A látogatás után hazautazás.

Részvételi díj: 6.600,- Ft

A részvételi díj a belépőjegyek árát nem (kb. 3.500,- Ft) tartalmazza!

(A belépők vásárlása miatt ne hagyják otthon a diák- vagy nyugdíjas igazolványt, mert egyes helyeken kedvezményeket vehetnek igénybe!)

A változtatás jogát fenntartjuk!

Módosítás: (2017. június 13. kedd, 16:00)