gototopgototop

Tudnivalók / Információk

TUDNIVALÓK / INFORMÁCIÓK

Utazás autóbusszal: A Budapestről induló körutazásainkat állandó partnereink komfortos autóbuszaival bonyolítjuk le. Az utazási előleg befizetésekor lehetőség van ülőhely választására. Nyomatékosan kérjük, hogy a kényelmes utazás érdekében, az utastérbe csak kisméretű kézitáskát vigyünk magunkkal!
A poggyásznak a csomagtérben a helye, ahonnan a technikai szünetek alkalmával lesz lehetőségük kivenni az éppen szükséges dolgaikat, ennivalót, ruhaneműt stb.
Amennyiben az autóbusz rendelkezik WC-vel, annak mérete miatt rendszeres használatra nem alkalmas, higiéniai és környezetvédelmi szempontból pedig nem célszerű. Kérjük, kizárólag „vészhelyzetben” vegyék igénybe!
Irodánk fenntartja a jogot, hogy
- a meghirdetettnél alacsonyabb utaslétszámnál kisebb (20-34 fős) autóbusszal valósítsa meg a programot. Ilyenkor természetesen az autóbusz ülésrendje is módosul.
- az előre lefoglalt és visszaigazolt ülőhelyet módosítsa (pl. a hozzátartozók egymás mellé ültetése érdekében, illetve busztípus változása miatt).
Étkezés az autóbuszon: a nemzetközi gyakorlatnak (spanyol, német, osztrák, szlovák autóbuszokon TILOS) megfelelően, lehetőség szerint a megállók alkalmával étkezzünk! Kényelmesebb, biztonságosabb és a többi utastársunk komfortérzetét sem befolyásolja.

Repülős programok: nemzeti és diszkont légitársaságok, valamint belföldi és külföldi partnereink által biztosított járatokkal szervezzük. Kérjük, fordítsanak kellő figyelmet a menetrend betartására, és már jelentkezéskor a pontos, útlevélben / úti okmányban szereplő név közlésére, mert a névváltoztatásból, módosításból eredő többletköltség Önöket terheli.
Csoportos repülőjegyek esetén az ülőhelyfoglalást nem irodánk végzi. A légitársaság felé egyéni kéréseket továbbítunk, de garanciát nem vállalunk azok teljesítésére. Kéréseket előleg befizetéskor, de legkésőbb indulás előtt 30 nappal tudunk fogadni.
Csoportos repülőjeggyel történő utazáskor egyéni becsekkolásra, továbbá a csoport foglalási kódjának kiadására nincs lehetőség. Diszkont légitársaságok esetén elsőbbségi beszállási lehetőséget, nagyobb lábteret biztosító ülést stb. külön díj megfizetése esetén tudunk foglalni, a szabad kapacitások függvényében. A repülős programoknál a transzfert és a körutazást a külföldi partnerünk által biztosított légkondicionált autóbuszokkal tesszük meg. Itt nem áll módunkban előre ülésrendet készíteni, Vendégeink az előleg befizetésének (átutalásának) sorrendjében (ún. fizetési sorrendben) szállhatnak fel az autóbuszra és választhatnak a helyszínen ülőhelyet, személyenként egyet! Kérjük, a befizetési sorrendet tiszteletben tartva, lehetőség szerint, az együtt utazók, egymás mellé üljenek!

Szállás: Programjaink során a szállodák kiválasztása célszerűségi szempontok alapján történik. A középkategóriás szállodák az alapvető szolgáltatást nyújtják, ami a tisztálkodáshoz és pihenéshez szükséges. Felhívjuk figyelmüket, hogy azon útjainknál, ahol a szálláshelyek konkrét csillagozása szerepel katalógusunkban, honlapunkon és a visszaigazolásban, azok mindig a helyi besorolást tükrözik! A szobák 2 külön ágyasak, ill. franciaágyasak 2 személyre. Háromágyas elhelyezés iránti igényüket kérjük, egyeztessék munkatársunkkal! A háromágyas elhelyezést nem minden körutazásunknál tudjuk biztosítani.
Ha arra mégis van lehetőség, az általában előnytelenebb adottságú fekhelyet, úgynevezett pótágyat jelent, teljes részvételi díj megfizetésével.  
Üdülő programjaink során két felnőttel egy szobában, pótágyon történő elhelyezés esetén életkorhoz kapcsolódó gyermekkedvezmény vehető igénybe. Figyelem! Az USA-ban a 3-4 fős elhelyezés két franciaággyal felszerelt szobában történik, harmadik ágy nincs!
Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy a nemzetközi gyakorlat szerint a szállodai szobákban csak a szálloda által felszolgált étel és ital fogyasztható! Továbbá merülőforraló és rezsó használata tilos! A szállodai szobák általában nem rendelkeznek hűtőszekrénnyel. Amennyiben a szobákban van minibár, úgy annak fogyasztását egyénileg kell a recepción rendezni, legkésőbb az elutazás napján. A szállodák bizonyos TV csatornái fizetősek (Pay TV), ezek igénybevételéért szintén egyénileg kell fizetni, legkésőbb az elutazás napján. A szobák elosztása a szállodák hatásköre. Esetleges igényeket (földszinti, emeleti, ágyak típusa, egymás melletti elhelyezés, stb.) továbbítjuk partnerünk felé, de teljesítésére garanciát vállalni nem áll módunkban. Az egyágyas szobák mérete, elhelyezése és felszereltsége elmaradhat a kétágyas szobákétól. Az egyágyas elhelyezésre vonatkozó felárat külön feltüntetjük.

Társítás: Útjainkon vállaljuk azonos nemű Vendégek társítását, de a szobatárs személyére / személyiségére felelősséget nem vállalunk, így esetlegesen felmerülő reklamációt nem tudunk elfogadni sem az utazás alatt, sem hazaérkezés után! Amennyiben társított Vendégek az utazás során bármilyen okból úgy döntenek, hogy külön költöznek két egyágyas szobába, úgy az egyágyas felárat mindkét Vendégnek, vagy a  különköltözést kérő személynek (mindkettőt) kell kifizetnie!

Egyágyas felár 50%.os átvállalása: Autóbuszos utazásonként 1 hölgy és 1 úr társításra váró Vendégünknek – átvállaljuk az egyágyas felár 50%-át, amennyiben nem találunk azonos nemű szobatársat számára az utazás megkezdéséig. Repülős vagy kombinált (busz-repülő) utazásonként 1 fő - társításra váró Vendégünknek - átvállaljuk az egyágyas felár 50%-t, ha nem találunk azonos nemű szobatársat számára az utazás megkezdéséig, - annak az utastársunknak, aki előbb foglalt (amennyiben egy hölgy és egy úr társítás nélkül maradna).

Ellátás: Általában a reggeli kontinentális, és a vacsora 2-3 fogásos, italfogyasztás nélkül. Az ettől eltérőt külön jelezzük. Figyelem! Az étkezések csak helyben fogyaszthatók, az étteremből kivinni, csomagolni, nem szabad. Elvitel esetén felárat számolnak fel!

Ebédszünet: A programok miatt, általában, nincs mód hosszú ebédszüneteket tartani. De minden esetben van lehetőségünk rövid pihenőt tartani, egy gyors étkezésre, vagy élelmiszer vásárlásra, az idegenvezetők tájékoztatása alapján.

Poggyász: Az utazásra személyenként max. 1 db utazótáska vagy bőrönd vihető, az autóbuszok csomagterének korlátozott kapacitása miatt. Repülős utazások esetén a poggyász-feladás személyenként max. 20 kg-ig általában térítésmentes. Az eltérő feltételeket a Tájékoztató tartalmazza. A fedélzetre rendszerint személyenként csak egy, a légitársaságok szabványának megfelelő kézitáska vihető fel.

Idegenvezetés: A csoportos utazásainkat legtöbb esetben magyar idegenvezető vezeti, a helyi törvények értelmében, alkalmanként helyi idegenvezető közreműködésével. A magyar idegenvezetőnek kötelessége betartani az adott országok hatályos - a helyszíni idegenvezetésre vonatkozó - jogszabályait.

Városnézések: A nemzetközi gyakorlat szerint a félnapos városnézés kb. 3 óra időtartamú, az egész napos programok kb. 2 x 2,5-3 óra tartamúak. Idegenvezetőink ezt általában ennél hosszabban, tartalmasabban szokták kivitelezni, hogy utasaink a lehető legtöbb élménnyel gazdagodjanak az út során.

Programok: Az előre megadott programok sorrendje módosulhat, felcserélődhet, de ez tartalmi változást nem okoz. A programváltozás jogát fenntartjuk! Kérjük, az utazás során legyenek szívesek az idegenvezető által megadott találkozási időpontokat betartani!

Belépőjegyek: Az európai kirándulásoknál többnyire a részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegy(ek) árát. Így Vendégeink csak a ténylegesen igénybevett szolgáltatásokat - gyakran életkorhoz kapcsolódó kedvezménnyel - fizetik. Különösen a régi EU-s országokban alkalmazzák pl. nyugdíjas és diákkedvezményt. Ilyen esetben szabadon eldönthetjük, óhajtjuk-e megtekinteni a programban szereplő adott látnivalót, illetve az esetleges csoportos jegyvásárlás kedvezményében közvetlenül az utasok részesülnek. Azon úti céljainknál, (általában Európán kívül) ahol nincs életkorhoz kapcsolódó kedvezmény, legtöbbször a részvételi díj tartalmazza a belépőket.

Szerviz díj / borravaló: Az idegenforgalomban bevett szokás, egyes országokban pedig kötelező. Az adott programoknál ezt külön jelezzük! Kötelező: pl. fejlődő országok, USA, Izrael stb.

Öltözködés: Az adott programok tájékoztatóiban erre vonatkozó tanáccsal, javaslattal élünk. Illetve a kötelező szabályokat ismertetjük. Például fedetlen vállakkal egyes épületekbe nem lehet belépni. Amennyiben hiányos öltözet miatt, a helyi szervek megtagadják a belépést, az az utastársunk saját felelőssége.

Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás: a külföldi utazásaink részvételi díjai tartalmazzák. Erről lemondani kizárólag írásos nyilatkozatban lehetséges.

Útlemondási biztosítás: Utastársaink érdekében a Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe biztosító útlemondási biztosítást kedvezményes tarifával megkötjük minden Vendégünk részére. Erről lemondani kizárólag írásos nyilatkozatban lehetséges. Bármilyen - biztosítási esemény miatt meghiúsult utazásból eredő - kártérítés rendezése a biztosító társaság feladata és jogköre. Az útlemondási feltételeket mellékeljük.

Indulási garancia: A garantált induláshoz minimum létszámot állapítottunk meg. A megadott részvételi díj a programban szereplő minimum létszám megléte esetén érvényes. Az utak elindításához nagyobb esélyt ad, ha alacsonyabb létszám esetén is garantálni tudjuk azok megvalósulását. A garanciafelárat a Visszaigazolás tartalmazza, melynek alkalmazásáról – legkésőbb 20 nappal indulás előttig - írásos értesítést küldünk. A befizetett felárat utasainknak visszafizetjük, amennyiben az indulásig a szükséges létszámot mégis elértük.

Úti okmányok / Vízum: Kérjük, útlevelük érvényességét már a jelentkezéskor ellenőrizzék! Egyes országokba a beutazást csak akkor engedélyezik, ha az útlevél a beutazástól számítva még legalább 6 hónapig érvényes! Ahova személyi igazolvánnyal és útlevéllel egyaránt lehet utazni (pl. EU-országok), kérjük ellenőrizzék, hogy azt az úti okmányt vigyék magukkal, amely alapján az utazásra jelentkeztek!

Módosítás: (2017. március 10. péntek, 11:54)