gototopgototop

Fertőd - Sopron

"MAGYAR VERSAILLES"

FERTŐD - SOPRON

"LEGHŰSÉGESEBB VÁROSUNK"

2017. április 22.

Hazánk egyik legszebb kastélyegyüttese több évtizedes elhanyagolás után az utóbbi években kezdett megszépülni. A felújítási munkálatok még tartanak, de a kastély szinte régi fényében várja a látogatókat.  A Győrt Sopronnal összekötő 85. sz. főútról letérve eljuthatunk a Fertő–Hanság Nemzeti Park területére is, amely Ausztriába átnyúlva felkerült az UNESCO Világörökség listájára. Kirándulásunk a mai napon elsősorban Sopron és Fertőd látnivalóira összpontosít!

Utazás: autóbusszal

NEM FOGLALHATÓ !

~ Program ~

Utazás az M1 autópályán Győrig, majd tovább a 85. számú főúton, az egykori Hanság mocsárvilágán keresztül vezető főúton Fertőd – Sopron irányába.

FERTŐD


FERTŐD nemzetközi elismerését Esterházy „Fényes” Miklósnak köszönhette. Ő volt az aki, a rokokóba hajló barokk kor minden pompájával ékes kastélyt építtette. Élete utolsó évtizedeiben főúri udvara európai hírnévnek örvendett. A korszak legnagyobb zeneszerzője, Joseph Haydn itt komponálta számos nagy alkotását. Mária Terézia és férje is megfordult a kastélyban.
Látogatás a jelentősen megújult, de még felújítás alatt álló „magyar Versailles” kastélyegyüttesben.

SOPRON

SOPRON-t a „hűség városa”-ként is szokták említeni, műemlékek szempontjából rendkívül gazdag településünk. A gyalogos városnézés keretében felkeressük a leghíresebb látnivalókat: pl. az építészetileg igen egységes Főteret (Stornó-ház, Fabricius-ház, Kecske templom), a Széchenyi teret, a hangulatos utcákat és tereket. Látogatás a Középkori Zsinagógában, valamint a híres és az örökösök által bemutatásra kerülő Zettl-Langer Magánygyűjteményt őrző lakásmúzeumban. 

Érkezés Budapestre az esti órákban.

Részvételi díj: 7.900,- Ft

A belépőjegyek árát (kb. 4.500,- Ft) a részvételi díj nem tartalmazza!

A belépők vásárlása miatt ne hagyják otthon a diák- vagy nyugdíjas igazolványt, mert egyes helyeken kedvezményeket vehetnek igénybe!

A változtatás jogát fenntartjuk!

NEM FOGLALHATÓ !

Módosítás: (2017. április 04. kedd, 12:32)