gototopgototop

Bábolna - Dunakanyar

MAJKPUSZTA

BÁBOLNA - DUNAKANYAR

KAMALDULI SZERZETESEK, DIÓSPUSZTAI MÉNES, LÓFELVEZETÉS...

2017. július 9.

Utazás: légkondicionált autóbusszal

NEM FOGLALHATÓ!

~ Program ~


Első megállónk BÁBOLNA, melynek neve már a XIII. században olvasható volt oklevelekben. A XIX. század elején került Bábolnára Szíriából a híres Shagya mén, amelynek leszármazottait sok országban igen nagy becsben tartják ma is. A XX. század második felében államosított gazdaságot nem a lótenyésztés tette híressé itthon és külföldön. Szerencsére napjainkban ismét a négylábúaknak köszönhetően egyre fontosabb elismeréssel beszélnek a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok dióspusztai méneséről.
Érkezés után megtekintjük a ménesudvar nevezetességeit (kocsi múzeum, arab ménes itálló, fedett lovarda, Hősök kapuja, Lovasmúzeum). Ezután a Ménesudvarban lovasbemutatón veszünk részt (Fogatbemutató és Lófelvezetés). Rövid pihenő után továbbutazás.

MAJKPUSZTA


MAJK-on „a csend lakik”. A kamalduli szerzetesrend egykori központja igazi különleges építészeti alkotásként sok turistát csalogat. Megismerhetjük, hogy éltek a némaságot fogadó szerzetesek, valamint számos egyéb történelmi érdekességről is tájékoztatást kapunk.

ESZTERGOM


Hazautazás a DUNAKANYAR érintésével. Rövid pihenő ESZTERGOM-ban a székesegyháznál. A bazilika hazánk legnagyobb templomaként is ismert. Belsejében fedezhetjük a reneszánsz stílusban megvalósított Bakócz-kápolnát, a világ egyik különlegességének tartott főoltárképét, valamint a hihetetlen gazdag egyházi kincstárat is. A nap befejezéseként a Duna mentén térünk vissza a fővárosba.

Részvételi díj: 6.000,- Ft

A belépőjegyek és a lovasbemutató árát (kb. 7.500,- Ft) a részvételi díj nem tartalmazza!

Diák- vagy nyugdíjas igazolvánnyal egyes helyeken kedvezményeket vehetnek igénybe!

A változtatás jogát fenntartjuk!


BÁBOLNA

Módosítás: (2017. május 16. kedd, 13:23)