gototopgototop

Haris Travel Club

KATALÓGUS

KEDVES UTASAINK!

MEGJELENT A 2015-ÖS KATALÓGUSUNK!!!

 

 

 

Az igazi Dél-Afrika

A SZIVÁRVÁNYORSZÁG LEGSZEBB SZÍNEI

AZ IGAZI DÉL-AFRIKA

VIKTÓRIA-VÍZESÉS - CHOBE NEMZETI PARK

2015. április 19 – 29.

2015. november 9 – 19.

JELENTKEZEM AZ ÚTRA!

Miért is igazi? Mert Dél-Afrika természeti szépségeire és állatvilágának megismerésére, az igazi, természetes látnivalókra, s nem az ember által kitalált, megalkotott művi látványosságokra törekedtünk programunk összeállításakor. A dél-afrikai élményt fokozzák a szomszédos országok ZAMBIA, BOTSWANA, ZIMBABWE felülmúlhatatlan értékei és szépségei, mint a Viktória-vízesés és a Chobe Nemzeti Park valós, igazi állatvilága.

Utazás: Bp. – Fokváros és Johannesburg – Bp. útvonalon átszállással, Fokváros – Durban útvonalon belföldi repülőjárattal, a körutazáson légkondicionált autóbusszal.
Elhelyezés: középkategóriás, nagyon jó minőségű szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban és 2 éjszaka a Krüger Nemzeti Park közvetlen határán **** lodge 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban.
Ellátás: félpanzió (büféreggeli és vacsora büfé vagy menü rendszerben) + 1 alkalommal ebéd

~ PROGRAM ~

1. nap: Budapest – Fokváros
Elutazás Budapestről menetrend szerinti járatokkal, átszállással Dél-Afrikába. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Fokváros
Érkezés FOKVÁROS-ba a déli órákban, majd félnapos városnézés. Elsőként a híres, 1.087 méter magasságban lévő Tábla-hegy csúcsára kapaszkodunk fel felvonóval. (Időjárástól függően működik a felvonó, erős szél esetén üzemszünet van!) Innen csodálatos panoráma nyílik a városra, az Atlanti óceánra, valamint a Robben szigetre, ahol Nelson Mandela raboskodott. A városnézés folytatása: városközpont, Maláj negyed, a Bo Kaap lapos tetős, élénk színű házai, a Jóreménység Kastély erődítménye, Company Park, Parlament (kívülről). Vacsora, szállás.

 

FOKVÁROS

 

3. nap: Jóreménység Fok
Ma is szép, lenyűgöző látnivalók várnak ránk! Egész napos kirándulás a Jóreménység Fokához. Utazás a Houth Bay öbölbe az Atlanti óceán Camps Bay partszakasza mentén, ahol a „12 Apostol hegyvonulata” rajzolódik ki. Hajózás a FÓKA SZIGET-re, ahol népes fóka kolónia él. Visszatérve a szárazföldre továbbutazás autóbusszal a JÓREMÉNYSÉG NEMZETI PARK területére. Amennyiben az időjárás is lehetővé teszi, úgy a CHAPMANSPEAK sziklába vájt festői útvonalon keresztül jutunk el erre a különleges helyre. Ez az egyik legdrámaibb tengerparti útvonal a világon, amely félkörben átöleli a tengert 9 kilométeren át, 114 kanyarral a sziklás partvidék mentén. Igazán csodálatos, egyedül álló kilátással bír az út, olykor teljes és zavartalan, 180 fokos panorámát kínálva. Érkezés után először fotózási lehetőség a Jóreménység Fok táblánál, majd siklóval jutunk fel a világítótorony aljához. Innen pillantás a mélybe, ahol az Atlanti- és az Indiai óceán egyesül. Útközben felfedezhetjük a félsziget növény- és élővilágát is. Késő délután irány FOKVÁROS. Először a világhírű Kistenbosch Botanikus Kerttel ismerkedünk meg, majd kilátogatunk a színes, pezsgő életű Waterfont-ra (bevásárló- és szórakoztató központ). Vacsora, szállás Fokvárosban.

4. nap: Fokváros – Durban – Umhlanga Rocks
A világ egyik leghíresebb szőlőtermő és borkészítő vidékére látogatunk, és itt nem maradhat ki egy kóstoló sem! Délelőtt STELLENBOSCH-ba, a „Tölgyek városába” kirándulunk, amely a főváros után a második legrégebbi település (1679-ből). Látogatás a helyi múzeumban. A hangulatos városkában a bájos fokföldi házak fehérre meszelt falakkal és szalmatetővel varázsolják el a turistákat. Séta keretében ismerkedés a történelmi település főbb látnivalóival: Dorphouis, D’Owe Werf, Drop Straat utca a hatalmas tölgyfáival, látogatás az első telepesek életét bemutató múzeumban, valamint az Oom Samie se Winkel (Dél-Afrika legrégibb szatócsboltja). Utazás a Paarl közelében található Taal emlékműhöz, amely a Dél-Afrikában beszélt nyelveknek állít emléket. A délutáni órákban repülés Durbanba. A város Dél-Afrika harmadik legnagyobb kozmopolita, szubtrópikus pálmafás városa az Indiai-óceán partján. Itt található az ország legnagyobb kikötője és a leghosszabb tengerparti sétánya. Színes kultúrájában, történelmében felfedezhetjük az angol gyarmati, indiai, zulu törzsi elemeket. Szállás a festői Umhlanga Rockson, A tengerpartja gyönyörű, ahol a séta és vásárlási lehetőségek mellett, számos szórakozóhely várja a turistákat. A partot megkoronázza a piros-fehér színű, kecses világítótorony. Vacsora, szállás.

 

JÓREMÉNYSÉG FOK

 

5. nap: Durban – St. Lucia
Reggeli után buszos városnézés DURBAN-ben (városháza, belváros, Moses Madiba Stadion), rövid séta, és természetesen megmárthatjuk a lábunkat az Indiai-óceánban. Ezt követően utazás KwaZulu tartományon keresztül St. Lucia városkába. Az ISIMANGALISO WETLEN PARK melletti terület az UNESCO Világörökség
része. Itt, a Zuluföld mélyén még megmaradtak a tradicionális kör alakú kunyhókból álló falucskák, sőt még népviseletben járó zulukkal is találkozhatunk. Megálló egy afrikai piacon, ahol a helyiek árulják portékáikat (faragványok, ékszerek). ST. LUCIA városkáját egy nagy tórendszer övez. A városka érdekessége, hogy a vízilovak esténként kijönnek a vízből és az utcán sétálva legelésznek. Vacsora, szállás St. Luciában.

6. nap: St. Lucia – Hluhluve Nemzeti Park – Szváziföld
Reggel igazi szafari túrán veszünk részt (4x4-es) terepjárókon Afrika első nemzeti parkjában. Itt többek között széles szájú orrszarvúk, zsiráfok, kuduk, varacskos disznók keresztezik utunkat. A szafari parkból a szomszédos SZVÁZIFÖLD-re utazunk, mely egykor brit fennhatóság alá tartozott. Ma független királyság, III. Mswati király az uralkodó. Az ananász és cukornád ültetvények között vezet utunk. Láthatunk mezőgazdasági területeket, dombos lankákat, kisebb vadászfarmokat. Eljutunk a Zuluföld legbelsőbb részére is, ahol a hagyományok még erősebben élnek. Itt a nők a terheket a fejükön viszik napjainkban is. Határátkelés után látogatás egy gyertyagyárban. Vacsora, szállás Szváziföldön.

KRÜGER NEMZETI PARK

 


7. nap: Szváziföld - Krüger Nemzeti Park
Reggeli után látogatás egy üveggyárban. MBABANE-ben, Szváziföld fővárosában bepillantást nyerünk a kosarakkal, kézimunkákkal és fafaragásokkal teli színes piaci életbe. Búcsú Szváziföldtől. Határátkelés után változatos tájakon utazunk a KRÜGER NEMZETI PARK irányába. A szobák elfoglalása után busszal irány a nemzeti park és megkezdjük afrikai szafarinkat, a nagyvadak keresését. Igény szerint választhatjuk akár a pihenést is a szálláshely medencéjének partján és gyönyörködhetünk az afrikai környezetben. Vacsora, szállás a nemzeti park szomszédságában.

8. nap: Krüger Nemzeti Park – Vadles
Egész napos vadles többszöri pihenővel és az ősi Afrika megtapasztalásával. Dél-Afrika legnagyobb, leglátványosabb, legszebb, legérdekesebb vadasparkja a KRÜGER NEMZETI PARK! Itt valóban a természettel és az állatvilággal találkozunk. Az emlősök közül kb. 30.000 zebra, 8.000 elefánt, 1.500 oroszlán, 900 leopárd, 300 gepárd gazdagítja a terület állatvilágát. A nemzeti parkban még további 147 emlősfaj (köztük az „öt nagy”: oroszlán, leopárd, elefánt, víziló, bivaly), valamint 114 hüllőfaj, 33 féle kétéltű, 500 féle madárfaj is megtalálható. A nyitott terepjárókon vadőr kíséretével utazva nem mindennapi élmény, amikor szinte testközelből, eredeti környezetükben csodálhatjuk meg, és fotózhatjuk le a vadállatokat. Vacsora, szállás a nemzeti park szomszédságában.

 

THREE RONDAVEL


9. nap: A természet csodái: Krüger Nemzeti Park – Panoráma út – Pretoria
Ez a nap is természeti szépségekben bővelkedik! Reggeli után utazás a híres Panoráma úton, amely Dél-Afrika leglátványosabb tájai közé tartozik. GRASKOP a Drakensberg (Sárkány Hegység) meredek vonulatai között megbúvó városka, amelyhez sok aranyásó történet kötődik. A 30 m magas PINNACLE SZIKLA meglepő és érdekes toronyszerű képződmény. Az egyedülálló természet alkotta „építmény” egy felvigyázó őrtoronyhoz hasonlítható leginkább. A LISBON VÍZESÉS 92 m magasságból áradó víztömege a Blyde folyó egyik legszebb része, ahol a víztömeg zabolátlan méltósággal zúdul a folyó alsó szakaszára. A GOD’S WINDOW („Isten ablaka”) szintén páratlan és kihagyhatatlan látnivaló. Innen elkápráztató, elszédítő a panoráma a 900 m mélységben elterülő ritka, őshonos erdőkkel benőtt sziklákra, vadrezervátumokra. A BOURKES LUCK POTHOLES vízmosásnál a Blyde folyó, mint egy szobrászművész gömbölyű és metszett felületekre csiszolta a sziklás területet. A lélegzetelállító szurdok felett keskeny gyalogos hidak ívelnek át, ahonnan könnyű séta keretében felfedezhetjük ezt a különleges természeti csodát. A „THREE RONDAVEL” a Blyde folyó festői része. Olyan mintha a természet erői a sziklából három zulu, azaz a bennszülöttek kör alakú kunyhóira formázták volna. A világ 3. legnagyobb kanyonjaként ismert BLYDE RIVER CANYON az afrikai kontinens egyik legnagyobb csodája, a bámulatos kilátásnak köszönhetően kihagyhatatlan látnivaló. Vacsora, szállás Pretoriában.

 

LESEDI FALUMÚZEUM

 

10. nap: Pretoria – Lesedi
PRETORIA híres kertjeiről, jakaranda (akáchoz hasonló, lila virágú fa) parkjairól, szép épületeiről. Délelőtt ismerkedés a főbb nevezetességekkel: Voortrekker (a telepesek emlékműve), a 65 hektáros parkkal körülvett Union Building impozáns épülete, Church Square (a régi piactér a történelmi épületeivel). Ebédidőben látogatás a LESEDI FALUMÚZEUM-ba, ahol vendéglátóink különböző afrikai törzsek képviselői. Sétánk során megismerkedhetünk a törzsek életkörülményeivel, szokásaival és fergeteges táncelőadásban is részünk lesz. A büféebéd után, illetve a program végeztével transzfer a repülőtérre, hazautazás. Éjszaka a repülőn.

11. nap: Budapest
Érkezés Budapestre menetrendtől függően.

Részvételi díj: 598.000,- Ft

Repülőtéri illeték: kb.195.000,- Ft (Az indulásig változhat!)

Egyágyas felár:143.000,- Ft                    

Szervízdíj / Borravaló a helyiek számára: 40,- USD

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

A részvételi díj magában foglalja a meghirdetett programok belépőinek árát.

Kötelező útlemondási biztosítás: 1,5 %.               

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Fakultatív program:
- Két Óceán Akvárium: kb. 120,- Rand                            

A változtatás jogát fenntartjuk!

ZAMBIA – BOTSWANA

ZIMBABWE

VIKTÓRIA-VÍZESÉS – CHOBE NEMZETI PARK

2015. április 28 – május 3.

2015. november 18 - 23.

 

Utazás: Johannesburg – Livingstone – Johannesburg útvonalon menetrend szerinti repülővel
Elhelyezés: jó középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
Ellátás: bőséges büféreggeli + 1 snack itallal

10. nap: Johannesburg
A hazautazóktól való búcsú után, transzfer a johannesburgi szállodába. Szállás.

11. nap: Viktória vízesés – „A Füstölgő Mennydörgés”
Délelőtt utazás repülővel Livingstone-ba, Zambiába. Érkezés dél körül, transzfer a szállodába. A szálláshely a Viktória vízeséstől kb. 5 percre található és szép park, valamint úszómedence is tartozik hozzá. Délután vezetővel keressük fel a vízesést, annak legszebb kilátópontjait. A „Füstölgő Mennydörgés” ámulatba ejt, a Zambézi lezuhanó víztömege csodálatos látvány! A Viktória Vízesés minden kétséget kizáróan a világ leglátványosabb természeti csodái közé tartozik, nem véletlenül került fel a Világörökség listára. Dr. David Livingstone angol utazó fedezte fel az újkori világ 7 csodája között számon tartott természeti különlegességet. A zuhatag két ország (Zambia és Zimbabwe) határán terül el 1.708 méteren, így a legszélesebb a világon. A nap befejező programjaként hajókázás a Zambézi folyón, ahol csodálatos naplementében lesz részünk, snack és ital felszolgálásával! Szállás.

 

VIKTÓRIA VÍZESÉS


12. nap: Botswana Chobe Nemzeti Park
Azoknak, akik tovább gyönyörködnének a Viktória vízesésben, lehetőségük van maradni, üdülni, pihenni. Akik további kalandra is vállalkoznak, Ők részt vehetnek egy egész napos fakultatív kiránduláson. Botswana legnagyobb nemzeti parkja a CHOBE NEMZETI PARK. Ez a terület híres az 50-ezer fős elefánt populációjáról. Az ormányosok mellett zsiráfok, antilopok, kafferbivalyok és rengeteg madárfaj él a négy különböző ökoszisztémát megjelenítő területen. A Chobe a vízilovak „paradicsoma” is, fantasztikus élmény a hajókázás a folyón, fürdőző vízilovak, elefántok, napozó krokodilok közelében. Ebédet követően dzsippekkel folytatjuk az immár szárazföldi vadlest (a kirándulás részvételi díja tartalmazza az ebédet is.) A Zambézin átkelve térünk vissza Livingstone-ba. Szállás.

 

CHOBE NEMZETI PARK


13. nap: Zimbabwe
A Viktória vízesés látványával nem lehet betelni! Üdülés, pihenés vagy fakultatív kirándulás keretében átkelés a folyón (busszal és gyalogosan) és irány ZIMBABWE. Erről az oldalról is érdemes felfedezni a zuhatagot! Visszatérve a szállodába, délután szabadidő. Szállás.

14. nap Búcsú Afrikától…
Délelőtt ismét a Viktória-vízesés látványa fogad minket. Fakultatív program keretében lehetőség lesz helikopterről is megcsodálni a vízesést, amely nem mindennapi élmény! Délután repülés Livingstonból Johannesburgba, onnan pedig egy európai átszállással haza. Éjszaka a repülőn.

15. nap Budapest
Érkezés a menetrend függvényében.

Részvételi díj: 298.000,- Ft

Repülőtéri illeték: kb. 44.000,- Ft

Egyágyas felár: 119.000,- Ft

Részvételi díj(november): ELŐKÉSZÜLETBEN!

Kötelező útlemondási biztosítás: 1,5%.               

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Szervízdíj / Borravaló a helyiek számára: 20,- USD

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Zambiai vízum: kb. 50,- USD (A határon fizetendő kétszeri belépéssel!)

Fakultatív programok:
- Chobe Nemzeti Park egész napos kirándulás ebéddel és határátlépési költséggel: 195,- USD
- Helikopterrepülés a Viktória-vízesésnél: 175,- USD (12 perces)
- Büfé vacsora a Viktória vízesésnél: 47,- USD / vacsora
- Zimbabwei kirándulás: 75,- USD + határátlépési illeték
- Elefánt szafari: 190,- USD

UNESCO Világörökségek:
Dél-Afrika: Isimangaliso Wetlen Park
Zimbabwe és Zambia: Viktória-vízesés           

A változtatás jogát fenntartjuk!

JELENTKEZEM AZ ÚTRA!

Módosítás: (2015. március 27. péntek, 12:17)

 

USA - Fantasztikus Nyugati part

LOS ANGELES - LAS VEGAS - SAN FRANCISCO

FANTASZTIKUS NYUGATI PART

NEMZETI PARKOK - GRAND CANYON - MONUMENT-VALLEY

2015. május 12 - 26.

2015. szeptember 20 - október 4.

JELENTKEZEM AZ ÚTRA!

Utazás: Budapest – Los Angeles – Budapest menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással. A körutazáson légkondicionált autóbusszal.
Elhelyezés: jó középkategóriás szállodák és motelek 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
Ellátás: reggeli

~ Program ~

1. nap: Budapest – Los Angeles
Elutazás Budapestről Los Angelesbe. Érkezés a kora esti órákban, transzfer a szállodába. Szállás Los Angelesben.

2. nap: Los Angeles
Városnézés LOS ANGELES-ben, a filmgyártás fővárosában: Hollywood, Beverly Hills, a híres Rodeo Drive, a divatos boltok főutcája, a Sunset és a Hollywood Boulevard stb. Fakultatív látogatás az Universal Studios témaparkjában és kalandozás a filmek világában. Szállás.

 

JOSHUA TREE NEMZETI PARK


3. nap: Palm Springs– Joshua Tree Nemzeti Park – Laughlin
Délelőtt átkelés a Mojave sivatagon Palm Springs felé. A sivatagi jukkáiról híressé vált JOSHUA TREE NEMZETI PARK érintésével butazás északi irányba, LAUGHLIN-ba. Este fakultatív kaszinólátogatás, ahol próbára tehető a szerencse. Szállás Laughlinban.

4. nap: Grand Canyon
A Colorado völgyéhez érjük el a GRAND CANYON NEMZETI PARK-ot. A fantasztikus természeti képződmény, a folyó vájta kétezer méteres szurdok páratlan élményt nyújt. Aki szeretné, repülőről is megcsodálhatja a világhírű kanyont (fakultatív)! Séta a Canyon déli pereme mentén. Szállás Williams környékén.

 

GRAND CANYON NEMZETI PARK


5. nap: Grand Canyon – Glenn-gát
A mai napon ismét visszatérünk a Grand Canyon mesebeli vidékéhez. Dél-kelet felé haladva az előző nap élményeit fokozzuk a délelőtt folyamán. Továbbutazás a Colorado folyó völgyben épített óriási duzzasztógáthoz, ahol a LAKE POWELL-t keressük fel. A méreteiben lenyűgöző GLENN-DAM duzzasztómű állja útját a mögötte lévő víztömegnek. Szállás Page környékén.

 

ANTELOPE CANYON


6. nap: Monument Valley – Moab

Újabb csodálatos természeti képződményt fedezünk fel, az ANTELOPE CANYON-t. A földalatti labirintus, a beszűrődő napsugár által megvilágított rózsaszín sziklák utánozhatatlan élményt nyújtanak. Továbbutazás a MONUMENT VALLEY irányába, ahol impozáns sziklafennsíkok emelkednek ki a vörösesen fénylő tájból. Ez a terület klasszikus vadnyugati vidék, sok film természetes díszletéül szolgált. Szállás Moabban.

 

ARCHES NEMZETI PARK


7. nap: Arches Nationalpark

Moab közelében terül el az ARCHES NEMZETI PARK. Itt található a világ legtöbb természetes homokkő boltíve. Továbbutazás a dimbes-dombos Utahba. Érkezés késő délután a BRYCE CANYON NEMZETI PARK-ba. Szállás.

8. nap: Bryce Canyon – Zion Nemzeti Park – Las Vegas
Továbbutazás a ZION NEMZETI PARK területére, amely Utah állam talán legnépszerűbb természeti képződménye. A mormonok lakta St. George településen áthaladva, a Virgin River (Szűz-folyó) szurdokát érintve este érkezés a játékkaszinóiról és show műsorairól híres LAS VEGAS-ba. Szállás.

 

LAS VEGAS


9. nap: Las Vegas
Ma felfedezhetjük a várost, pihenhetünk, játszhatunk a kaszinókban, vagy fakultatív kirándulást tehetünk két különleges látványossághoz. A VALLEY OF FIRE STATE PARK nevét a vörös homokkő alakzatokról kapta. A Colorado folyó híres völgyzáró gátja a HOOVER DAM, amelyet az USA 31. elnökéről neveztek el és az 1930-as években mérnöki csodaként volt ismert. Este lehetőség lesz a kivilágított, fényáradatban úszó város megtekintésére, a Las Vegas by Night fakultatív program keretében. Szállás Las Vegasban.

10. nap: Death Valley – Fresno
Reggeli után átkelés a nevadai sivatagon, a tengerszint alatt 85 méterrel fekvő „Halál-völgy”-én keresztül. A világon itt a legmagasabb az átlaghőmérséklet, a legnagyobb értéket (57 C) 1913-ban mérték. Ez a táj volt a helyszíne a világhíres „Jézus Krisztus Szupersztár” című filmnek. A Badwater (rossz víz), Devil’s Golf Course (az ördög golfpályája), Zabriskie Point ahonnan csodás kilátás nyílik néhány különleges helyszínre. Délután továbbutazás Bakersfield irányába. Szállás Fresno környékén.

 

DEATH VALLEY


11. nap: Yosemite Nemzeti Park
Látogatás a YOSEMITE NEMZETI PARK-ba, a világ egyik legszebb hegyvidékére. Ez a terület a magas sziklafalak, festői völgyek, óriás fenyők és vízesések birodalma. Tavasszal garantált, hogy látunk lezúduló vizet, ősszel már nem olyan gyakori látvány a vízesés. Igaz, ekkor a rozsdaszínbe öltözött őszi táj kínál különleges látványt. E vadregényes vidék a leglátogatottabb és talán a legszebb mindközül. Szállás San Francisco környékén.

12. nap: San Francisco
Városnézés a sokak által kedvelt SAN FRANCISO-ban: kínai városrész, Union Square, Golden Gate híd, Móló, Twin Peaks (Iker csúcsok, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az egész városra) stb. Szállás.

 

GOLDEN GATE

 

13. nap: San Francisco – Santa Maria
Utazás a Csendes-óceán mentén, a híres és szép, ún. 17 mérföldes panorámaúton vezet. Elsőként MONTEREY-ben érdemes megállni. Séta az egykori spanyol és az amerikai korszakban épült házaival büszkélkedő városban. Továbbutazás CARMEL-be, az óceán parti kedves művész kolóniába. Szállás Santa Maria környékén.

14. nap: Santa Barbara – Los Angeles
Utazás SOLVANG-ba, egy skandináv hangulatú kisvárosba. SANTA BARBARA régi missziós város. Ezután irány a los angelesi repülőtér. Hazautazás az esti órákban. Éjszaka a repülőn.

15. nap: Budapest
Átszállás után érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

Részvételi díj: 498.800,-Ft (május)

Részvételi díj: 528.800,-Ft (szeptember)

Repülőtéri illeték: 145.000,- Ft (Az indulásig változhat!)                       

Egyágyas felár: 148.000,- Ft

Kedvezmény a 3. személynek kétágyas szobában:

- 18 éves korig: 110.000,- Ft

- felnőttek részére: 90.000,- Ft.

 

ESTA beutazási engedély díja: 14,- USD (Amennyiben nem rendelkezik érvényes amerikai vízummal!)
ESTA ügyintézési díj irodánkban: 3.500,- Ft

A részvételi díj a Nemzeti Park belépőjegyek árát (kb. 160,- USD) és a fakultatív programok árát (pl. Universal Studios, Las Vegas by Night, repülés a Grand Canyon fölött, kirándulás a Valley of Fire Parkba és a Hoover Dam gáthoz, San Francisco hajózás az öbölben, amely kb. 400,- USD) nem tartalmazza.

A részvételi díj az utasbiztosítást tartalmazza.

Kötelező útlemondási biztosítás: 1,5 %

Kötelező szervízdíj / borravaló: 70,- USD

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).
A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Vízum: az új bordó, útlevéllel rendelkező magyar állampolgároknak vízum nem szükséges, de ún. előzetes belépési engedély (ESTA) igen!

UNESCO Világörökségek:
- Grand Canyon Nemzeti Park
- Yosemite Nemzeti Park

A változtatás jogát fenntartjuk!

Módosítás: (2015. március 26. csütörtök, 15:58)