gototopgototop

Haris Travel Club

Madrid és Hispánia kincsei

HISPÁNIA KINCSEI

MADRID ÉS KÖRNYÉKE

2015. július 23 – 28.

A nyári szünetben ajánljuk az alábbi programunkat. Hispánia „európai lelke” azokban a városokban a legerősebb, amelyek kivétel nélkül a világörökség részeit képezik. Itt az ideje annak, hogy a „spanyolok” földjét mélyebben is megismerjük, Ávilai Szent Teréz születésének 500. évfordulója alkalmából.

Utazás: Budapest – Madrid – Budapest útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal, a körutazás során légkondicionált spanyol autóbusszal.
Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas (zuh. / WC) szobáiban.
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

JELENTKEZEM AZ ÚTRA!

~ Program ~

1. nap: Budapest – Madrid – Cuenca (kb. 180 km)
Elutazás Budapestről repülővel a korareggeli órákban. Városnézés MADRID-ban, a spanyol fővárosban, az Európai Unió harmadik legnépesebb városában: Prado Múzeum, Királyi palota (egykor mór erőd, amely védte a toledói utat s ma az ország legnagyobb barokk palotája), Puerta del Sol „Madrid szíve” stb. A késődélutáni órákban CUENCA felé vesszük az irányt. Cuenca körül a táj, hasonlóan az ismert Montserrathoz, sziklás, csakhogy itt a sziklák tetején kiülő paloták, az ún. „függő házak” döbbentik meg a turistákat. Nevezetességei közül kiemelkedő a gót katedrális normann hatásokkal. Vacsora, szállás Cuenca környékén.

 

MADRID


2. nap: Aranjuez – Toledo (kb. 260 km)
Reggeli után utazás ARANJUEZ-be. A királyi palota és a kert megtekintése után az ország egyik leglátogatottabb városába, TOLEDO-ba látogatunk. A vizigótok, majd a spanyolok fővárosa volt és az ország első érseki (hercegprímási) székhelye. Csodálatos műemlékek, középkori házak és El Greco-kultusza egybeolvadt a hely szellemével. Egyes útleírások szerint Toledo történelmi óvárosában sétálva úgy érzi magát az ember, mintha a középkorban a világ legszebb városába került volna vissza. Este visszatérünk Madridba, vacsora, szállás.

3. nap: Madrid – Salamanca (kb. 230 km)
Továbbutazás SALAMANCA-ba. Sokan vannak, akik szerint Salamanca a legszebb település. Innen indult el churriguerizmus, a pazar formanyelvű, buja gazdagságú stílus, a spanyol barokk tetőpontja. A régi és az új katedrális, az egyetem, a Placa Mayor nagyszerűségén kívül igazi csemege a Convento San Esteban, a sok-sok palota, különösen a Palacio Fonseca és udvara. Vacsora, szállás Salamancaban.

 

EL ESCORIAL


4. nap: Salamanca – Ávila – El Escorial (kb. 220 km)
Salamancából utunk ÁVILA-ba vezet. A legmagasabban fekvő spanyol város (1.130 m). Hihetetlen, de 88 bástyája kb. 2.500 méter hosszan ma is áll! A Megváltó-katedrális szentélye a városfal legerősebb és a legszebben kiépített védőbástyája. A falakon kívüli emlékeket sem szabad kihagyni, hiszen a XII. században épült San Vicente és San Pedro templomok is fontos műemlékei a városnak. Kolostorok, paloták, Ávilai Szent Terézzel kapcsolatos emlékek, a szűkös kis utcák, s a helyenként még járható városfalak csalogatják és ejtik rabul a turisták tömegét. Délután az EL ESCORIAL, az egyedülálló építészeti remekmű, királyi rezidencia, templom, kolostor és sírhely megtekintése szerepel a programban. A XVI. században épült komplexum gigantikus mérete már messziről felhívja magára a turisták tekintetét. Vacsora, szállás.

5. nap: Segovia (kb. 170 km)
SEGOVIA igazi különlegessége az utcára nyíló, kerengőhöz hasonló pihenők sokasága, a híres római vízvezeték és az Alcazar. A dóm és múzeuma más városban fő cél lenne, itt csak lehetőség. A rendkívüli építészeti értékek sem hagyhatók ki a városfalon kívül sem. Vacsora, szállás Madridban.

 

ÁVILA


6. nap: Madrid – Budapest (kb. 60 km)
Délelőtt látogatás a PRADO-ban, azaz a Madridi Nemzeti Múzeum Képtárában. Kora este transzfer a madridi repülőtérre és hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Részvételi díj:  188.900,- Ft

Repülőtéri illeték és csomagdíj: kb. 42.000,- Ft (Az indulásig változhat!)

Egyágyas felár: 42.000,- Ft

A részvételi díj a belépőjegyek árát (kb. 80,- €) nem foglalja magában.

Szervízdíj / Borravaló: 10,- €

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Kötelező útlemondási biztosítás: 1,5 %.                     

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

UNESCO Világörökségek:
- Ávila óvárosa és a városfalon kívül fekvő templomai
- Salamanca óvárosa
- Segovia óvárosa és római vízvezetéke
- Toledo történelmi óvárosa

A változtatás jogát fenntartjuk!

Módosítás: (2015. június 22. hétfő, 16:07)

 

Misztikus Peru (Pótcsoport!)

PÓTCSOPORT!

ELVESZETT VÁROSOK, MEGOLDATLAN REJTÉLYEK

MISZTIKUS PERU

NAZCA - TITICACA-TÓ - MACHU PICCHU - COLCA CANYON

2015. július 2 – 14.

Utazás: menetrendszerinti repülőjárattal, európai átszállással. Peruban közlekedés légkondicionált autóbuszokkal, helyi repülőjárattal, csónakkal / hajóval és vonattal.
Elhelyezés: jó minőségű középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: félpanzió (bőséges reggeli és ebéd vagy vacsora).

UTOLSÓ SZABAD SZOBA!
JELENTKEZEM AZ ÚTRA!

~ Program ~

1. nap: Budapest – Lima
Indulás Budapestről a reggeli órákban. Európai átszállás után repülés tovább Limába. Érkezés az esti órákban. Transzfer a szállodába, szállás.

2. nap: Lima – Pachacamac
Délelőtt egy fantasztikus program vár ránk, látogatás a Larco Herrera Múzeumban. Ebéd után kirándulás a közeli PACHACAMAC templomhoz, amely a jóslat istenéhez kapcsolódó vallási központ és zarándokhelyként sok hívőt csalogatott. Továbbutazás a Csendes-óceán partjára. Szállás Paracasban.

BALLESTAS-SZIGETEK


3. nap: Ballestas-szigetek – Nazca
Reggel hajókirándulás a BALLESTAS-szigetekre, a „mini Galapagos-ként” számon tartott szigetvilágba, madarak és fókák sokaságának élőhelyéhez. Továbbutazás Nazcába. Fakultatív repülés a rejtélyes sivatagi NAZCA rajzok felett. Szállás Nazca-ban.

4. nap: Nazca – Arequipa
Utazás autóbusszal a Csendes-óceán csodálatos partvidékén, fantasztikus sziklaformációkkal teli, festői és vadregényes tájakon át. Útközben az inka időkből ránk maradt kikötőnek, PUERTO INCA romjainak megtekintése. Ebéd után irány Arequipa, a „Fehér város”. Szállás.

SILLUSTANI


5. nap: Arequipa – Chivay
Városnézés a gyarmati stílusú AREQUIPA-ban: Plaza de Armas, főtér, katedrális (kívülről), az 1580-ban alapított híres Szent Katalin Kolostor városszerű utcáival, koloniális különleges házaival. Ebéd után nem maradhat ki a programból az egyik ötezer méteres Andok-beli csúcs közelében 1995-ben felfedezett, a hegyek istenének feláldozott Jéglány, a megfagyott Juanita megtekintése. Délután utazás a hegyekbe, szállás Chivayban.

6. nap: Colca Canyon – Sillustani – Puno
Korai ébresztő a kondorkeselyűk, a világ legnagyobb madarainak hajnali repülésének a megtekintése miatt. Leírhatatlan, különleges élmény! Utazás az Andok vadregényes és néha zord hegyei között. Az Altiplanón átutazva megtekintjük a kolla indiánok domboldalban elhelyezkedő érdekes temetkezési tornyait, az ún. SILLUSTANI chulpákat. Továbbutazás a Titicaca-tó „fővárosába”, Punóba. Szállás.

7. nap: Titicaca-tó
Motorcsónakkal jutunk el a világ legmagasabb hajózható taván, a totoranádból épült, úszó szigeteiken lakó Uros indiánokhoz. A TAQUILE SZIGT-re hajózva próbára tehetjük a kondíciónkat az 540 lépcső leküzdésével. A jutalom sem marad el, a panoráma kárpótol miden fáradtságot. Szállás Punóban.

UROS INDIÁNOK


8. nap: Puno – Cuzco
Utazás autóbusszal az Andok hegyei között az inka birodalom fővárosa, Cuzco felé. Útközben ebéd. PUCARA és RAQ’CHI régészeti helyek megtekintése. ANDAHUAYLILLAS-ban a Szent Péter templom megtekintése miatt állunk meg.  Az épület kívülről szerény, de belépve különös látvány fogadja a turistákat és hívőket egyaránt. Nem véletlenül nevezik a belső tere miatt „Dél-Amerika Sixtusi kápolnája”-ként. Szállás a Szent-völgyben.

9. nap: Machu Picchu
Kirándulás a híres „Vistadome vonattal” és autóbusszal az inkák elveszett városához, a MACHU PICCHU-hoz. Egy lépésre az égtől, az Andok hegyláncai között csaknem megközelíthetetlen hegynyergen bújik meg a kis erődített város, ami a természetnek és az embernek az egyik leglélegzetelállítóbb alkotása. Ez a festői régészeti lelőhely sokak szerint misztikus erővel bír. Este visszautazás Cuzcóba. Szállás.

MACHU PICCHU


10. nap: Szent-völgy
Egész napos kirándulás a Szent-völgybe. Útközben meglátogatjuk SACSAYHUAMAN titokzatos kőfalait, QUENQO szikláit, TAMBOMACHAY-t és PUCA PUCARA vörös erődfalait. PISAC város hangulatos indián piacán mindenféle kézműves termékekkel és különleges zöldségekkel, gyümölcsökkel ismerkedhetünk. Ebéd. Délután OLLANTAYTAMBO titokzatos teraszait és hatalmas monolitokból álló templomát tekintjük meg. Szállás Cuzcóban.

11. nap: Cuzco – Lima
Délelőtt városnézés a világ köldökén, CUZCO-ban. A katedrális az inka birodalom legfontosabb templomának, a Coricanchának (Arany Udvar) helyére épült. A Santo Domingo templomban láthatjuk az inka kultikus hely földrengés révén szabaddá vált részeit. Délután transzfer a repülőtérre és utazás Limába. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Limában.

LIMA

12. nap: Lima
Reggeli után ismerkedés a gyarmati időkből fennmaradt városmag látnivalóival és az Arany Múzeum megtekintése. Ebéd után a városnézés folytatása LIMA modern városnegyedében. Késődélután transzfer a repülőtérre. Hazautazás, éjszaka a repülőn.

13. nap: Budapest
Érkezés az esti órákban, európai átszállás után.

Részvételi díj: 749.800,- Ft

Repülőtéri illeték: kb. 159.000,- Ft (Az indulásig változhat!)

Egyágyas felár: 124.000,- Ft

A részvételi díj a belépők árát magában foglalja!

Fakultatív program:
Repülés a Nazca rajzok felett: kb. 120,- USD

Szervízdíj/Borravaló: 55,- USD

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Kötelező útlemondási biztosítás: 1,5 %.                

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

UNESCO Világörökségek:
- Lima óvárosa
- Nazca vonalak
- Arequipa óvárosa
- Cuzco városa
- Machu Picchu

A változtatás jogát fenntartjuk!

JELENTKEZEM AZ ÚTRA!

 

Módosítás: (2015. június 03. szerda, 12:43)

 

Indiai aranyháromszög és Aranytemplom

A LEGJOBB…

INDIAI ARANYHÁROMSZÖG

DELHI – JAIPUR – AGRA ÉS AZ

AMRITSZÁRI ARANYTEMPLOM

2015. augusztus 4 – 11.

2015. október 22 – 29.

Az Aranyháromszög csodái után hazautazhat, vagy választhatja a folytatást!

2015. augusztus 4 – 13.

2015. október 22 – 31.

JELENTKEZEM AZ ÚTRA!

Utazás: Budapest – Delhi –Budapest útvonalon átszállással, menetrendszerinti repülőjárattal. A programok során légkondicionált autóbuszokkal és első osztályú expresszvonattal.
Elhelyezés:
kitűnő **** / ***** szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás:
félpanzió (reggeli és ebéd vagy vacsora)

~ Program ~

1. nap: Budapest – Delhi
Délután elutazás Budapestről menetrend függvényében, átszállással Delhibe. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Delhi
A reggeli érkezés után megkezdjük ismerkedésünket India fővárosával, DELHI-vel. A Qutub Minar az első és legrégibb iszlám építmény Indiában. Magas tornya és az udvarán álló sok évszázada nem rozsdásodó vasoszlop mára Delhi szimbólumaivá váltak. A második mogul császár, Humayun sírja a perzsa ihletésű sírépítészet remekműve, amely több más uralkodói emlékmű megépítéséhez szolgált példaképül. A város legnagyobb mecsete a Jama Masjid, ahol egyszerre akár húszezer igazhitű is imádkozhat. Több történelmi eseménynél fontos szerepet játszott a Vörös Erőd (kívülről). Természetesen nem maradhat ki a brit birodalom indiai fővárosaként, a XX. század elején épített ÚJ-DEHI-ben az India Kapu és a Parlament (kívülről). A híres politikus és polgárjogi harcos, Mahatma Gandhi emlékhelyével, a szépen parkosított Raj Gath-al folytatjuk, valamint egy nagyon szép hindu templom, a Lakshmi-Narayan templom is szerepel programunkon. A nap folyamán ebédünk lesz. Szállás Delhiben.

 

DELHI


3. nap: Delhi – Jaipur
Délelőtt folytatjuk DELHI szépségeinek felfedezését. A XIX. század közepén Perzsiában alapított, egyetemes testvériséget és társadalmi egyenlőséget hirdető bahái világvallás híres, fehér márványból készült, nyíló lótuszvirágot formázó templomát, a Lótusztemplomot és annak szép parkját tekintjük meg. Délután utazás autóbusszal Rajasthan fővárosába, JAIPUR-ba.  Vacsora, szállás Jaipurban.

4. nap: Jaipur, Amber erőd
Reggel romantikus módon, elefántháton jutunk fel a kissé zord külsejű, de gyönyörű belsejű, festői Amber erődbe. Itt megismerkedhetünk az uralkodók és háremhölgyeik életével, láthatjuk többek között a fantasztikus Sheesh Mahalt is (Tükörterem). Délután folytatjuk városnézésünket az 1727-ben alapított és 1853-ban a walesi herceg tiszteletére, az üdvözlés színére festett, rózsaszínben pompázó JAIPUR-ban: Jantar Mantar vagyis a Csillagvizsgáló, a City Palace avagy Városi Palota, Hawa Mahal vagyis a Szelek Palotája (kívülről). Vacsora, szállás Jaipurban.

 

JAIPUR


5. nap: Jaipur - Fatehpur Sikri – Agra
Utazás autóbusszal FATEHPUR SIKRI-be, a szellemvárosba. A települést a legnagyobbnak tartott mogul császár, Akbar építtetette az őt megsegítő Sufi bölcs, Salim Chisti tiszteletére.  A vörös homokkőből álmodott palota csodálatos keveréke a mogul, a perzsa, az iszlám és a hindu építészetnek. A várost nem sokkal megépítése után – valószínüleg – vízhiány miatt elhagyták. Vacsora, szállás Agrában.

 

TAJ MAHAL


6. nap: Agra – Sikandra

Városnézés AGRÁ-ban, amely a moguluralkodók ideje alatt élte aranykorát. A Taj Mahal a fenséges síremlék, a szerelem emlékműve, amit Sah Jahan császár építtetett kedvenc felesége, a Palota Gyöngye, azaz Mumtaz Mahal tiszteletére, annak nagyon fájlalt hirtelen halála után. Az Agra erőd a delhi-i erőd ikertestvére, belsejében több mogul császár is szépséges palotákat építtetett vörös homokkőből és fehér márványból. Láthatjuk benne többek között Sah Jahan börtönét és Jehangir fekete trónusát is.  A mai napon látogatást teszünk a legbölcsebbnek és legnagyobb mogul uralkodónak tartott Akbar császár síremlékénél, SIKANRÁ-ban, AGRA egyik külvárosában. Vacsora, szállás Agrában.

 

AGRA


7. nap: Agra – Delhi
Utazás autóbusszal DELHI-be. Délután fantasztikus látványosságban lesz részünk! Megtekintjük a 2005-ben megnyitott Akshardham hindu templomot, melynek csodálatos faragásait kb. hétezer művész készítette. A templom hatalmas területén gyönyörű épületek, parkok, szökőkút-kompozíciók ejtenek minket ámulatba. Vacsora a szállodában.Vacsora után, azoknak, akik a rövidebb programot választották, a reptéri transzfer előtt a szállodában átöltözési lehetőség biztosított. Hazautazás korahajnalban átszállással. Érkezés Budapestre a következő nap kora délutánján.
A hosszabb programot választók vacsora után nyugovóra térnek a delhi-i szállodában.

8. nap: Amritszár – Arany-templom
Az Arany-templomra vágyók kora reggel expresszvonatra szállnak, s egy kb. 5 órás út után érkeznek a szikh vallás Mekkájába, AMRITSZÁR-ba. A városhoz közeli indiai-pakisztáni határon egy nagyon érdekes és látványos ceremóniának lehetünk tanúi. A csak nappal (a két állam közti barátság jegyében) nyitva tartó határállomás kapuit bezárják a két állami zászló levonása és fergeteges katonai parádé kíséretében. Este részesei lehetünk a Guru Granth Sahib, vagyis a szikhek szent könyvének esti búcsúztató szertartásának a híres és gyönyörű esti kivilágításban pompázó, Aranytemplomban. Vacsora, szállás Amritszárban.
A szikh vallás Aranytemploma igaz, hogy nem világörökség, DE ÖRÖK ÉLMÉNY!

 

AMRITSAR


9. nap: Amritszár – Delhi
Délelőtt rövid szabadidő, majd ismét felkeressük a Halhatatlanság tavánál épült Aranytemplomot. A fehér márvány medence partján, szintén márvány gyalogjáró vezet a vastag aranyozással bevont, a tó közepén „úszó” építmény felé. A mindenki számára nyitott templomban, megnézzük a főépületet, a Harmandir Sahibot, az Akal Takht Sahibot, ahol éjjel őrzik a szent könyvet, és a közösségi konyhát. A város másik, bár szomorú nevezetessége az 1919. évi brit vérengzés helyszíne, a Jallianwala Bagh, ahol még mindig láthatók, az akkori puskagolyók nyomai. Késő délután repülés Delhibe. Búcsúvacsora, majd lehetőség átöltözésre a reptér közeli szállodában. Éjfél után transzfer a repülőtérre.

10. nap: Budapest

Hazautazás a hajnali órákban átszállással. Érkezés Budapestre a déli órákban.

 

Részvételi díj: 199.700,- Ft (augusztus)

Részvételi díj: 219.800,- Ft (októberben)


Repülőtéri illeték: kb. 149.000,- Ft

Egyágyas felár: 89.000,- Ft

Kötelező szervízdíj / borravaló a helyi sofőrök, idegenvezetők részére: 30,- USD

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

AMRITSZÁRI ARANYTEMPLOM

A hosszabbítás felára: 69.900,- Ft

(2 éjszaka, oda vonat – vissza repülő)

Repülőtéri illeték: 15.500,- Ft

Egyágyas felár: 39.700,- Ft

Kötelező szervízdíj / borravaló a helyiek számára: 10,- USDIndiai vízum: kb. 16.000,- Ft
Vízumügyintézés díja: 3.500,- Ft

A részvételi díj a belépőjegyek árát (kb. 60,- USD) nem foglalja magában.

Kötelező útlemondási biztosítás: 1,5%.    

A BBP biztosítást a részvételi díj tartalmazza!

UNESCO Világörökségek:
- Agra Erőd
- Taj Mahal
- Fatehpur Sikri
- Humayun császár síremléke
- Qutub Minar
- Vörös-erőd

A változtatás jogát fenntartjuk!

JELENTKEZEM AZ ÚTRA!

Módosítás: (2015. június 11. csütörtök, 08:22)