gototopgototop

Haris Travel Club

Itália közepén

"Fogyókúrázóknak nem ajánlott!"

ITÁLIA KÖZEPÉN

2014. szeptember 7 – 14.

Az Adria partján RIMINI városa és környéke Olaszország egyik zsúfolt üdülőhelye. A tenger, a napsütés, a sekély homokos part mellet jelentős vonzerő a sok érdekes és értékes látnivaló is, pl. a mini állam SAN MARINO, az egyetemes művészettörténeti szempontból jelentős RAVENNA, valamint még sok-sok helyszín.

Utazás: légkondicionált autóbusszal
Elhelyezés: Rimini környékén, Viserbában *** szálloda 2 ágyas, zuhanyozós / WC-s szobáiban.
Ellátás: teljes ellátás (reggeli, ebéd – a kirándulásokon ebédcsomag – és vacsora)

JELENTKEZEM AZ ÚTRA!

~ Program ~

1. nap: Budapest – Viserba (kb. 920 km)
Korán reggel elutazás Budapestről – Nagykanizsa – Ljubljana útvonalon. Érkezés a késő esti órákban Rimini környékére. Vacsora, szállás Viserbában.

2. nap: Üdülés
Üdülés, pihenés teljes ellátással.

FERRARA


3. nap: Üdülés, pihenés vagy fakultatív kirándulás: Bologna – Ferrara (kb. 360 km)
Üdülés, pihenés vagy irány BOLOGNA. A város Emilia - Romagna tartomány székhelye, az ősi egyetemi központ, az árkádok városa (kb. 35 km hosszúságban épült védelem hol a nap, hol meg az eső ellen). Bolognában temették el Szent Domonkost, a rend alapítóját. Délután FERRARA-ba, a d’Esték városába látogatunk. A település nevezetességeivel (dóm, városháza, Castello Estense) városnézés során ismerkedünk meg. A város a XV.-XVI. században az olasz reneszánsz művészet fellegvára volt.

GRADARA


4. nap: Üdülés, pihenés vagy fakultatív kirándulás: Rimini és / vagy Ravenna (kb. 150 km)
Üdülés, pihenés vagy fakultatív kirándulás. Délelőtt félnapos kirándulás keretében séta RIMINI-ben. A város, melynek alapítása a római időkig nyúlik vissza, a középkorban a Malatesta család székhelye volt. Visszatérés a szállodába, ebéd. Délután félnapos kirándulás RAVENNA-ba, a mozaikok városába. „Ravennában temették Rómát” – írja egy híres regény, amely ugyan átvitt értelemben szól, de a valóságban is itt nyugszik Galla Placídia császárnő, Teodorik, a vizigót uralkodó, s nem utolsósorban a nagy író és költő, Dante Alighieri.

URBINO

5. nap: Üdülés, pihenés vagy fakultatív kirándulás: Gradara – Urbino (kb. 160 km)
Reggeli után üdülés, pihenés vagy fakultatív kirándulás. GRADARA középkori erődítményrendszerrel büszkélkedő kisváros. URBINO városa hercegi székhely volt és a jeles talján művész, Raffaello szülőhelye!

SAN MARINO


6. nap: Üdülés, pihenés vagy fakultatív kirándulás: San Marino (kb. 100 km)
Üdülés, pihenés vagy félnapos fakultatív kirándulás a mindenki által ismert mini államba, SAN MARINO-ba. Ez a Föld legrégibb demokratikus állama!

7. nap: Üdülés, pihenés vagy fakultatív kirándulás: San Leo (kb. 150 km)
Üdülés, pihenés vagy félnapos fakultatív kirándulás SAN LEO-ba, amely elsősorban a váráról vált híressé. A látványosságról írt Dante, de raboskodott itt a XVIII. században Conte di Cagliostro a hírhedt nőcsábász, szélhámos, alkimista, kuruzsló. Az elbűvölő falu még sok régi épülettel csalogatja a turistákat.

8. nap: Viserba – Budapest (kb. 900 km)
Reggeli után hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Részvételi díj: 129.900,- Ft

Egyágyas felár: 26.000,- Ft

Fakultatív kirándulások (min. 20 fő esetén):
Rimini: 2.000,- Ft   
Gradara – Urbino: 3.500,- Ft
Ravenna: 2.500,- Ft   
San Marino: 2.500,- Ft
Bologna – Ferrara: 6.000,- Ft
San Leo: 2.500,- Ft

A részvételi díj a belépőjegyek árát nem (kb. 80,- €, kirándulásoktól függően) foglalja magába.         

Szervízdíj / borravaló: 10,- €

Kötelező útlemondási biztosítás 1,5 %.

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

UNESCO Világörökségek:

- Ravenna korai keresztény emlékek
- Ferrara, a reneszánsz város
- Urbino történelmi központja                       

A változtatás jogát fenntartjuk!

JELENTKEZEM AZ ÚTRA!

Módosítás: (2013. december 09. hétfő, 10:53)

 

Kínai nagy körutazás szeptember

PEKINGTŐL SANGHAJON ÁT, HONG KONGIG!

KÍNAI NAGY FALAT...

SZINTE MINDEN...

2014. szeptember 8 – 25.

Utazás: Bp. – Peking és Hong Kong – Bp. útvonalon menetrend szerinti járattal. Xian – Hangzhou, Sanghaj – Guilin és Guilin – Kanton útvonalakon belföldi repülőjáratokkal, Peking – Zhengzhou és Luoyang – Xian szakaszon szuper expresszvonattal, a kirándulásokon autóbusszal, (valamint Hong Kong – Makaó – Hong Kong hajóval).
Elhelyezés: *** / **** szállodák 2 ágyas, zuhanyozós / WC-s szobáiban.
Ellátás: félpanzió (reggeli és ebéd, kivéve a 16. napot).

JELENTKEZEM AZ ÚTRA!

~ Program ~

1. nap: Budapest – Peking
Elutazás Budapestről a késődélutáni órákban, átszállással Pekingbe. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Peking
Érkezés Pekingbe a koradélutáni órákban, transzfer a szállodába. Esti séta VAN FU CSING-ben, az ízek utcájában.

3. nap: Peking
Egész napos városnézés. A főváros két sajátos nevezetességével ismerkedünk ezen a napon. A LÁMA TEMPLOM helyén eredetileg hercegi palota állt, ahol a későbbi császár 300 tibeti lámát telepített le, így ma egy tibeti buddhista templomban találjuk magunkat. Fő látványossága egy Guinness rekordok könyvében is szereplő hatalmas, egyetlen fatörzsből készült Buddha szobor. Az ÉG TEMPLOMÁ-ban a császárok imádkoztak „atyjukhoz”, az Ég Urához a jó termésért. Ennek helyszínei, a csodálatos fehér márvány oltár és a csak fából, egyetlen fémszög felhasználása nélkül készült épületek, melyek ma is itt állnak. Szállás Pekingben.

PEKING

4. nap: Kínai nagy fal és a Ming sírok
Reggeli után utazás a világ legnagyobb építészeti alkotásához, a KÍNAI NAGY FAL-hoz. A Fal mai formáját több mint kétezer év folyamatos építése során nyerte el, kezdve a Hadakozó Fejedelemségek korától, az első kínai császár, Csin Shi Huang-ti egyesítő építkezésein keresztül a Ming dinasztia nagy felújító munkálatain át, egészen a turisták kedvére tett restaurálásokig. Felejthetetlen élményt nyújt, amint kígyóként húzódik végig a Pekinget övező hegyek gerincén. A MING DINASZTIA 16 császára közül 13 Pekingből irányította birodalmát – és itt is temették el őket. A temetkezési helyet nagy gondossággal, földjósok, varázslók, tudósok segítségével választotta ki az első ide temetkező császár. Az „U” alakú völgy hegyeinek lábainál elhelyezkedő sírok közül nézünk meg egyet. Szállás Pekingben.

5. nap: Peking – Zhengzhou
Egész napos városnézés PEKING-ben. A Tiananmen tér a világ legnagyobb tere. A TILTOTT VÁROS a világ legnagyobb területű uralkodói rezidenciája. 1406–1420 között épült, 9999 teremmel rendelkezik és a Ming és a Csing dinasztia 24 uralkodójának volt székhelye. A NYÁRI PALOTA a császárok nyári lakhelye, egy óriási 290 hektáros terület, a Kunming tóval, számos látványos épülettel és a Hosszú Folyosóval, amely 720 méteren 8000 festményt tartalmaz. A festmények közül egyik sem ismétlődik. Utazás szuper-expressz vonattal (kb. 3 óra) Zhengzhou-ba. Érkezés az esti órákban, szállás.

6. nap: Shaolin kolostor
Reggeli után utazás a SHAOLIN kolostorhoz, a kínai harcművészet egykori bölcsőjéhez. A Shaolin kung-fu kialakulása, fejlődése, filozófiája szorosan kapcsolódik a Ch’an (japánban Zen) buddhizmushoz. A Ch’an a szanszkrit dhyāna szóból ered, melynek jelentése: elmélyülés. Harcművészeti bemutató és a Pagoda Erdő megtekintése. A pagodák központi buddhista szentélynek számítottak 4 dinasztián keresztül. Több mint 200 pagoda és láma pagoda áll, vagy maradványai láthatóak. Szállás Luoyangban.

LONGMEN BARLANGOK

7. nap: Longmen barlangok

Délelőtt utazás a LONGMEN BARLANGOK-hoz, ahol a sziklavájatok számtalan szentélyt és 70 ezer szobrot rejtenek. A Fehér ló templomának megtekintése, mely a hagyomány szerint az első buddhista templom Kínában. Utazás szuper expresszvonattal (kb. 2 óra) Luoyangból Xianba. Érkezés az esti órákban, szállás.


AGYAGHADSEREG

8. nap: Xian – Agyaghadsereg
Egész napos városnézés XIAN-ban: Kőtábla-erdő, Huaqing hőforrások, Shaanxi Múzeum és a világhírű Agyaghadsereg, amely az első kínai császár, Csin Shi Huang-ti mauzóleumát, sírját voltak hivatva őrizni. A világ nyolcadik csodájának tartott hadsereg válogatott, külön-külön arcvonásokkal rendelkező katonái ma is olyan hadrendben állnak velünk szemben a hatalmas teremben, mintha épp hadjáratra indulnának. Megtaláljuk itt az íjászokat épp úgy, mint a vezérkart. Este fakultatív programként a Tang Dinasztia show megtekintése. Szállás Xianban.

HANGZHOU


9. nap: Xian – Hangzhou
Félnapos városnézés XIAN-ban: Nagy Vadlúd Pagoda, látogatás a helyi gyógynövénypiacon, Nagymecset és a Harangtorony. Délután repülés Hangzhou-ba, transzfer a szállodába és szállás.

10. nap: Hangzhou
Reggeli után városnézés HANGZHOU-ban, mely hajdan egyike volt a Császári fővárosoknak: Nyugati-tó, Hat Harmónia Pagodája, mely eredetileg az első évezred végén épült és 1121-ben lerombolták, és csak 1165-re készült el újra, majd a későbbi korokban tovább bővítették. Nevét a hat buddhista szertartás egyikéről kapta. Látogatás egy kínai teaültetvényen. Szállás Hangzhou-ban.

SANGHAJ

11. nap: Sanghaj
Reggel utazás SANGHAJ-ba, Kína második legnagyobb városába. Délután városnézés. Bund a folyóparti sétány, amelyet a Sanghajiak Wantangnak (külső partnak) neveznek. Mintegy másfél km-es szakaszán vagy félszáz európai stílusú épület emlékeztet a félgyarmati időkre. A Jade Buddha templomot 1913-ban telepítették át jelenlegi helyére, ahol egyre többen keresik fel az 1928-ban idehozott Buddha-szobrokat. Séta a Mandarin kertben (Örömök kertje). Este kínai akrobata show megtekintése. Szállás Sanghajban.

12. nap: Suzhou
Egész napos kirándulás „Kelet Velencéjébe”, SUZHOU-ba. A város a kínai kertművészet élő képviselője. A Tigris domb 36 m magas és valamikor szigetként emelkedett ki a vízből, ezért korábban a Tengerből Kibuggyanó-hegynek nevezték. Egy jellegzetes kínai kert és egy selyemmanufaktúra meglátogatása. Szállás Sanghajban.

13. nap: Sanghaj – Guilin
Reggeli után szabadidő. Lehetőség a modern világváros megismerésére, ahol 2010-ben Világkiállítást is rendeztek. Este repülés Guilin-ba. Szállás.

LI-FOLYÓ

14. nap: Guilin – Hajókirándulás a Li-folyón
Ezen a napon a környék nevezetességeit fedezzük fel. Hajókirándulás a Li-folyón, amelynek partján leginkább mesevilágba illő bizarr mészkőtornyok sorakoznak. A hajóút a folyó leglátványosabb szakaszán halad. Visszautazás Guilinba, amely kínaiul kassziafa erdőt jelent. A kassziafa augusztustól októberig virágzik, illata rendkívül kellemes, a belőle préselt olaj a helyi konyha fontos alapanyaga. Kirándulás a folyóparti kúpkarszthoz, a Fubo-hegyhez, a Nádfuvola-cseppkőbarlanghoz és a jellegzetes formájú Elefántormány-hegyhez. Szállás Guilin-ban.

15. nap: Kanton
Reggel repülés KANTON-ba, a „Gyöngy” folyó torkolatához. A település Kína harmadik legnagyobb városa, legismertebb vásárközpontja, egyben Kína leggazdagabb tartománya, a Hongkonggal szomszédos Kuangtong székhelye. Kikötője és több száz évre visszanyúló kereskedő múltja miatt a "Nyugat kapujaként" is emlegetik. Ismerkedés a főbb nevezetességekkel. A Hat Banyanfa Temploma világszerte ismert ősi buddhista kegyhely. A templom legfőbb épülete az 1097-ben épült Virágos Palota színes külsejéről kapta nevét. Az 57 méter magas pagoda kívülről 9 szintes, de belül 17 emelet különül el. A Dr. Sun Jat Sen emlékcsarnok megtekintése. Az „öt Kos szobrot” 1959-ben emelték egy legenda emlékére, mely szerint öt mennybéli lény érkezett az égből öt koson, a kosoknál egy-egy szem rizs volt, ezzel hozva a menny üzenetét, hogy ezen a környéken soha többé nem lesz éhínség. Szállás Kantonban.

16. nap: Hong Kong

Reggel utazás a közelben található HONG KONG-ba. Városnézés a térség kereskedelmi és pénzügyi központjában: Viktória-csúcs, Aberdeen, ebéd egy úszó étteremben, West Kowloon express út, Wong Tai Sin templom stb. Szállás Hong Kongban.

MAKAÓ

17. nap: Makaó
Reggeli után szabad program Hong Kongban, vagy FAKULTATÍV egész napos hajókirándulás MAKAÓ városába, ebéddel. Az eredetileg 16 km2, de a különböző feltöltések következtében ma már 21 km2˛ területű félsziget és két kis sziget (Taipa és Coloane) 442 éves portugál irányítás után 1999. december 20-án került vissza az anyaországhoz. Este visszautazás Hong Kongba. Transzfer a repülőtérre és az éjféli órákban hazautazás, éjszaka a repülőn.

18. nap: Budapest

Érkezés Budapestre a déli órákban.


Részvételi díj: 598.500,- Ft

Repülőtéri illeték: kb. 104.000,- Ft (Az indulásig változhat!)

Belföldi repülőjegyek: 400,- USD

Egyágyas felár: 145.000,- Ft

Vízumdíj: 8.000,- Ft
Kínai vízum ügyintézési díja: 3.500,- Ft

Fakultatív program:

- Thang-dinasztia show műsor: 6.000,- Ft,
- Egész napos hajókirándulás MAKAÓ-ra ebéddel: 150,- USD

Szervízdíj / borravaló: 50,- USD

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

A részvételi díj a belépőjegyek árát (kivéve a 13. napon Sanghajban) magában foglalja.

Kötelező útlemondás biztosítás: 1,5%.                            

A BBP utasbiztosítást, a részvételi díj tartalmazza!

UNESCO Világörökségek:
- Peking: Ég temploma, Nyári palota és a Tiltott Város
- Ming sírok
- Kínai Nagy Fal
- Longmen barlangok
- Klasszikus Sozhou-i kertek
- Xian: Agyaghadsereg
- Hangzhou: Nyugati-tó, Makaó óvárosa

A változtatás jogát fenntartjuk!

JELENTKEZEM AZ ÚTRA!

Módosítás: (2014. augusztus 02. szombat, 15:41)

 

Alpokon innen és túl

ALPOKON INNEN ÉS TÚL

TIROL - SVÁJC - DÉL-TIROL - KELET-TIROL ÉS A BERNINA EXPRESS

2014. szeptember 9 - 13.

1 FŐ TÁRSÍTANDÓ HÖLGY JELENTKEZÉSÉT VÁRJUK!
JELENTKEZEM AZ ÚTRA!

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal
Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

~ Program ~

1. nap: Budapest – Landeck környéke (kb. 800 km)
Elindulás Budapestről a reggeli órákban. Utazás Ausztrián keresztül. Megállás a németországi KÖNIGSEE-nél, séta a tóparton. Folytatjuk utunkat tiroli tranzitszállásunk felé. Vacsora, szállás.

BERNINA EXPRESS


2. nap: St. Moritz – Bernina Express – Bruneck környéke (kb. 350 km)
Reggeli után irány a svájci St. Moritz, a középkori „gyógyközpont”, amely a XX. század elejétől „Top of the World” (Világ teteje) címet elnyerő, világszerte ismert üdülőhely. Innen a híres BERNINA EXPRESS vonaton utazunk tovább az Alpok lenyűgöző szépségű tájain keresztül, a Bernina hágón átkelve (2.253 m) az olasz Tiranóig. Az útvonal káprázatos, hiszen a hágó környékén közel a kb. 4.000 m-es csúcsokkal körül ölelt tájat, hamarosan a pálmafák és a magnóliák világa váltja fel. Tiránóból továbbutazás autóbusszal a dél-tiroli szálláshelyünkre, Bruneck környékére.

TIROL


3. nap: Bolzano / Bozen – Merano / Meran – Tirol (kb. 200 km)
Délelőtt városnézés BOLZANO-ban, Alto-Adige tartomány fővárosában. A települést Dél-Tirol kapujaként is nevezik. Velence fénykorában már fontos átmenő kereskedelmi központként említették. Mai hangulata tagadhatatlanul tiroli. Délután utazás Dél-Tirol egyik fürdővárosába, MERANO-ba. A XV. században Habsburg Zsigmond főherceg otthona is a városban volt. Napjainkban osztrákok, németek, olaszok járnak ide, hogy igyanak a gyógyvízből, valamint a forró gyógyfürdő mellett a zamatos borokat is megkóstolják. A környező lankákon viruló szőlők, gyümölcsösök, lovagkori várkastélyok egy kicsit a Rajna vidékére emlékeztetik a látogatókat. A városi séta után mi sem hagyhatjuk ki a közelben található TIROL VÁRKASTÉLY-át, ahonnan az osztrák tartomány elnevezése is ered. A festői várba kb. 40 perces séta (a bejárathoz közeledve rövid szakaszon kaptató) szükséges, de a repkénnyel befuttatott körerkélyes udvar, a címerek, a trónterem látványa megéri a fáradtságot. Szállás Bruneck környékén.


4. nap: Bressanone / Brixen – Trento / Trient (kb. 260 km)
Reggeli után ismerkedés a híres püspöki központtal, a vidék történelmi székvárosával. BRESSANONE / BRIXEN belső városképe jellegzetesen középkori hangulatot áraszt. A festői utcák falfreskókkal, erkélyekkel, a püspöki székesegyház, az érseki palota népszerűvé tették a várost a turisták körében. TRENTO, a nevét felvevő régió fővárosa. A XVI. században itt hívta össze a pápa a zsinatot azzal a céllal, hogy reformokkal segítsék elő a szakadárok, elsősorban a német protestánsok visszatérését az egyházba. Városnézés a hangulatos tartományi székhelyen. Szállás Bruneck környékén.

BRIXEN

 


5. nap: Pragser Wildsee – Lienz – Villach – Budapest (kb. 760 km)
Reggeli után utazás az Alpok varázslatos tájain Dél-Tirol és Kelet-Tirol területén keresztül. Rövid pihenő a tartomány egyik legszebb tavánál, az 1496 m tengerszint feletti magasában található festői PRAGSER WILDSEE partján. Továbbutazás LIENZ városába, Kelet-Tirol székhelyére. A település sokáig kiesett Ausztria vérkeringéséből. Hangulatos főtere, házai és templomai sok turistát csalogatnak a városba. Hazautazás rövid pihenőkkel Villach – Klagenfurt – Maribor – Nagykanizsa – Budapest útvonalon.

Részvételi díj: 99.900,- Ft

Egyágyas felár:18.000,- Ft


A részvételi díj a belépő- és a vonatjegy árát (kb. 40,- CHF és 50,- €) nem foglalja magába.

Kötelező útlemondási biztosítás: 1,5 %.           

A BBP biztosítást a részvételi díj tartalmazza!

A változtatás jogát fenntartjuk!

JELENTKEZEM AZ ÚTRA!

Módosítás: (2014. augusztus 26. kedd, 09:46)