gototopgototop

Haris Travel Club

Csodálatos Kanada

CSODÁLATOS KANADA

„A SZIKLÁS HEGYSÉG ÁRNYÉKÁBAN”

2014. szeptember 3 – 11.

JELENTKEZEM AZ ÚTRA!

Utazás: Budapest – Calgary és Vancouver – Budapest útvonalon menetrendszerinti járatokkal, átszállással. A körutazáson légkondicionált autóbusszal és menetrendszerinti komppal.
Elhelyezés: középkategóriás szállodák / motelek 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: reggeli (kontinentális- vagy amerikai reggeli).


~ Program ~


1. nap: Budapest – Calgary
Elutazás Budapestről menetrendszerinti járattal, átszállással Calgaryba, az 1988-as téli olimpia városába. Továbbutazás a Sziklás-hegységbe, az észak-amerikai kontinens legszebb nemzeti parkjaihoz. A Bow-folyó völgyében érkezünk a BANFF NEMZETI PARK-ba. Szállás Banff városában.

Banff

2. nap: A Sziklás-hegység! (kb. 70 km)
Reggeli után ismerkedés BANFF városával, Kanada leghíresebb és legrégibb magaslati üdülőhelyével. Kabinos felvonóval utazás a Sulphur-hegyre. A fantasztikus panoráma megtekintése után a Bow-folyó völgyében utazás tovább az egykori téli olimpiai színhely, Lake Louise felé. Útközben pihenő a Johnston-kanyonnál. A Louise- és Moraine-tavak lenyűgöző környezete után átkelés a kontinentális vízválasztón a YOHO NEMZETI PARK-ba. A világhírű alsó–felső spirális alagút látványa után a természetes „SZIKLAHÍD” és Kanada legszebb színű tavának tartott SMARAGD-TÓ megtekintése. Szállás Banff városában.

Smaragd tó


3. nap: Jégmezők panorámaútján (Icefields Parkway) (kb. 350 km)

Az ICEFIELDS PARKWAY-en – a világ egyik legszebb panorámaútján - több száz kilométeren keresztül utazunk fantasztikus természeti szépségek között. Az út legmagasabb pontjáról fakultatív kirándulás a Columbia jégmezőire. Ebből a hatalmas, 12 gleccserből álló jégmezőből három óceánba jut az olvadékvíz (Atlanti-óceán, Északi-jegestenger és Csendes-óceán). Speciális gleccserjáró busszal utazás az ATHABASCA-GLECCSER-re, séta a gleccseren. Továbbutazás a JASPER NEMZETI PARKBA, útközben rövid pihenő a lenyűgöző Athabasca-vízesésnél. Szállás Jasper környékén.

Gleccserjáró

4. nap: Barangolás a Jasper Nemzeti Parkban (kb. 100 km)
Ismét természeti szépségek várnak ránk! Reggeli után irány a festői, hatalmas hegyekkel körül ölelt, kristálytiszta vizű MALIGNE-TÓ. Séta a látványos szurdokban, a MALIGNE-CANYON-ban. Rövid pihenő a kétezer méter fölé magasodó WHISTLER-HEGY-en, ahonnan páratlan kilátás nyílik a Jasper Nemzeti Parkra és Kanada legmagasabb csúcsára, a 3.954 m magas Mt. Robsonra. Szállás Jasper környékén.

5. nap: Az Athabasca-folyótól a Thompson-folyóig (kb. 450 km)
Csodás út vezet a Piramis-tó partjára az impozáns Piramis-csúcs alá, majd utazás a park területén a hideg kénes forrás környékéig. Innen a YELLOWHEAD hágón keresztül érkezünk Brit Columbia területére. Ekkor kerülünk legközelebb Kanada legmagasabb csúcsához, a Mt. Robson-hoz. Kanada tisztavizű folyói természetes környezete a lazacoknak. Itt születnek, és ide is térnek vissza, hogy lerakják ikrájukat, gondoskodván az utódokról. Nem beszélve arról, hogy a lazac a kitűnő és egészséges táplálék embereknek és a medvéknek egyaránt. Az Északi-Thompson-folyó völgyében, csodálatos hegyvidéken keresztül utazunk Kamloops városába. Szállás.

6. nap: Brit Columbia – Pokol és a Fátyol (kb. 360 km)
Utazás a híres, aranyláz idején használt útvonalon a festői Fraser-folyó völgyében Kanada harmadik legnagyobb városa, Vancouver felé. Pihenő a Fraser-folyó völgyében, amikor leereszkedünk a „Pokol-torkába”! A különleges és érdekes élmény után továbbutazás a lenyűgöző szépségű folyóvölgyben. Ismét megszakítva az utazást, letérés a főútvonalról. Rövid erdei gyalogtúra után fáradságunk jutalma a szép Fátyol-vízesés, pontosabban „Menyasszony-fátyol” vízesés látványa. Itt is igaz a mondás, a név kötelez. Délután érkezünk VANCOUVER-be. Ismerkedés a régi-várossal, (Gastown a híres gőzórával, Kínai negyed, a 400 hektáros Stanley park, stb.). Szállás Vancouverben.

Vancouver

7. nap: Vancouver-sziget, Victoria (kb. 70 km)
Reggeli után irány a kikötő! Átkelés komppal Brit Columbia fővárosába, VICTORIA-ba, Vancouver-szigetre. Városnézés a „legangolabb” kanadai városban, VICTORIA-ban, ahol a csendes-óceáni klíma miatt mindig nyílnak a virágok. Látogatás egy meseszép és világhírű virágoskertben, a BUTCHART GARDENS-ben. Koraeste visszatérés komppal a szárazföldre, Vancouverbe. Szállás.

Victoria

8. nap: Vancouver
Kirándulás Észak–Vancouver-be, a híres CAPILANO FÜGGŐHÍD- hoz. A 70 méter mély szurdokon átívelő, több mint 100 méter hosszú függőhíd után séta az esőerdő fáinak lombkoronáján kiépített úton, totemoszlopok gyűjteményének megtekintése. Késő délután transzfer a repülőtérre, hazautazás. Éjszaka a repülőn.

9. nap: Budapest

Utazás Kanadán és az Atlanti-óceánon át Európába. Átszállás után, hazaérkezés a délutáni órákban.

Részvételi díj: 499.000,- Ft

Repülőtéri illeték: kb. 152.000,- Ft

Egyágyas felár: 112.000,- Ft

Kedvezmény a harmadik személynek kétágyas szobában: 95.000,- Ft

A részvételi díj a hajó- és belépőjegyek, valamint a gleccserjáró autóbusz árát (kb. 300,- CAD) nem foglalja magában.

Kötelező szervízdíj / borravaló a helyiek számára: 40,- CAD

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).
A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Kötelező útlemondási biztosítás: 1,5 %.

A BBP biztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Vízum: Kanadába magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak

UNESCO Világörökségek:
A kanadai Sziklás-hegység nemzeti és tartományi parkjai:
- Banff Nemzeti Park
- Jasper Nemzeti Park

A változtatás jogát fenntartjuk!

JELENTKEZEM AZ ÚTRA!

Módosítás: (2014. március 03. hétfő, 11:41)

 

A fenséges Alaszka

A FENSÉGES ALASZKA

ÉSZAK TERMÉSZETI VARÁZSA

2014. augusztus 26 - szeptember 3.

JELENTKEZEM AZ ÚTRA!

Utazás: Budapest – Anchorage – Budapest útvonalon repülővel, átszállással. A körutazáson légkondicionált autóbusszal és komppal.
Elhelyezés: középkategóriás szállodák és motelek 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: reggeli (kontinentális- vagy amerikai reggeli).

~ Program ~

1. nap: Budapest – Anchorage
Elutazás Budapestről menetrendszerinti repülőjárattal, átszállással. Érkezés a délutáni órákban Anchorage városába. Az alaszkai település „izgalmas”: modern és szép, de mégis régies hangulatú, tele virággal, vendéglőkkel, üzletekkel. Szállás.

2. nap: Anchorage – Wasilla – Talkeetna – Denali
Reggeli után utazás északra. WASILLA-ban megismerkedünk a szánhúzó kutyák idomításával, az évente megrendezésre kerülő Iditarod kutyaszános versennyel. TALKEETNA egy mesébe illő kis falucska, színes házakkal, ideérve rövid sétát teszünk. Továbbutazás a 6.000 m magas McKinley-hegy lábánál, szebbnél szebb alaszkai tájakon. A világhírű DENALI NEMZETI PARK-ba érkezve ellátogatunk a park élővilágát bemutató kiállításra és fakultatív programként lehetőségünk lesz részt venni egy kutyaszán bemutatón. Szállás a Denali környékén.

DENALI NEMZETI PARK


3. nap: Denali Nemzeti Park
Egész napos vadles a DENALI NEMZETI PARK-ban. A tundra életét, állatait leshetjük meg és kis szerencsével a „négy nagy” állatfaj egy-egy példánya is felbukkan: karibu (kanadai rénszarvas), jávorszarvas, farkas, barnamedve. Mellettük még több tucat különböző emlős- (dall birka, mormota stb.) és madárfaj él a park területén. A több ezer méter magas hegycsúcsok tövében lévő terület fenséges látvány! Tiszta időben megmutatja magát a 6.000m magas McKinley csúcs is! Szállás ismét a Denali környékén.

4. nap: Denali – Fairbanks
Utazásunk legészakibb pontjára, Fairbanks felé vesszük az irányt. Útközben megpihenünk NENANA-ban. Itt megállt az idő, minden, mintha az 1900-as években lenne. A helyiek évről évre fogadást kötnek a Tanana-folyó jégolvadásának kezdetére. Utazás tovább az Északi-sarkkörhöz legközelebb eső "nagyvárosba", a kb. 30.000 lakosú FAIRBANKS-be. Városnézés: Skanzen (az Aranyláz idejéből származó emlékek), Jég-múzeum (csodálatos, jégből faragott szobrokkal), látogatás az Alaszka Egyetem Múzeumában. Hajókázás a Tanana-folyón egy lapátkerekes gőzhajón. Szállás Fairbanksben.

5. nap: Fairbanks – Valdez
Fairbanks városát elhagyva déli irányba utazunk, számtalan tavat és folyót érintve ezen a gyönyörű tájon. Elérjük a Transz-Alaszka csővezetéket, majd a Tana-folyót, később DELTA-JUNCTION-nél az Alaska Highway-hez érve megtekintjük a helyi látogatóközpontot. Estére érünk az Alaszkai-öbölben fekvő Valdezbe. A város fontos kikötő – itt éri el a Transz-Alaszka csővezeték a tengert és a kőolajat itt töltik hatalmas tartályhajókba. Szállás Valdezben.

PRINCE WILLIAM-SZOROS


6. nap: Valdez – Whittier – Seward
A mai napon csodálatos hajóút vár ránk, utazás komppal a szigetekkel tarkított PRINCE WILLIAM-SZOROS-on át. Igazi vadregényes part menti táj! Útközben a Columbia-gleccser mentén rozmárokat, fókákat, vidrákat láthatunk. A partra érve felkeressük a Portage-gleccsert, majd a Turnagain Arm-öböl mentén haladunk tovább. Az öbölben alkalmanként a világ legmagasabb dagályát mérik. A Kenai-félsziget egyetlen nagyobb városa SEWARD. Ott található az Alaska Sealife Center – a térségnek és vizeinek élővilágát bemutató akvárium. Szállás Sewardban.

7. nap: Kenai Fjord Nemzeti Park
A mai napon ismét hajókázunk, most a KENAI FJORD NEMZETI PARK-ban, ahol – ha az égiek is kegyesek hozzánk – bálnát is láthatunk számos más vízi emlős és madár mellett, nem beszélve a gyönyörű gleccserekről, az álomszép part menti tájról, fóka- és madár kolóniákról! Ebéd a hajón. Szállás Anchorage-ban.

KENAI FJORD

8. nap: Anchorage – Budapest
Reggeli után városnézés ANCHORAGE-ban: Földrengés Park, Anchorage Történeti Múzeum – ahol kiváló kiállítás mutatja be a helyiek életét, az Alaszka Néprajzi Központban bepillantást nyerhetünk az őslakosok eredeti életébe, majd végighaladunk a parti sétányon is. Délután kettéválik a csoportunk. Azon utastársaink, akik csak Alaszkára voltak kíváncsiak, hazautaznak. Éjszaka a repülőn.

9. nap: Budapest
Európai átszállást követően érkezés Budapestre a menetrend függvényében.


Részvételi díj: 773.000,- Ft

Repülőtéri illeték: kb. 147.000,- Ft

Egyágyas felár: 159.000.,- Ft

Kedvezmény a harmadik személynek kétágyas szobában: 122.000,- Ft


A részvételi díj a hajó- és belépőjegyek árát (kb. 250,- USD), valamint a Kenai Fjord Nemzeti Parkban a hajózást (kb. 170,- USD) nem foglalja magában.


Kötelező szervízdíj / borravaló a helyiek számára: 40,- USD

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).
A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Kötelező útlemondási biztosítás: 1,5 %.

A BBP biztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Vízum:
USA: az új bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgároknak vízum nem, de ún. ESTA engedély szükséges.
ESTA beutazási engedély díja: 14,- USD + 3.500,- Ft ügyintézési díj, amennyiben irodánk intézi


A változtatás jogát fenntartjuk!

JELENTKEZEM AZ ÚTRA!

Módosítás: (2014. március 03. hétfő, 12:15)

 

On-line foglalási kedvezmény

KEDVES UTASAINK, ÉRDEKLŐDŐK!

ÜDVÖZÖLJÜK IRODÁNK  HONLAPJÁN!

FOLYAMATOSAN ÚJ PROGRAMOKAT TALÁLHATNAK ORSZÁG SZERINTI MEGBONTÁSBAN

ÉS IDŐRENDI BESOROLÁSBAN IS!

AMENNYIBEN AJÁNLATUNK FELKELTETTE ÉRDEKLŐDÉSÜKET, ÚGY VÁRJUK

"ONLINE JELENTKEZÉSEIKET"!

MINDEN PROGRAMUNKNÁL MEGTALÁLHATÓ A

"JELENTKEZEM AZ ÚTRA"

FELIRAT, AMELYRE RÁKATTINTVA MÁRIS ELKÜLDHETI

RÉSZVÉTELI SZÁNDÉKÁT.

KELLEMES SZÖRFÖZÉST A HONLAPUNKON!

2013. február 1-től azon Utasaink, akik "ONLINE" jelentkeznek programjainkra

2,5 % engedményt

kapnak a részvételi díjból!

Módosítás: (2014. július 16. szerda, 09:02)