gototopgototop

Haris Travel Club

Dél-amerikai kaleidoszkóp

PERU - BOLÍVIA - ARGENTÍNA - BRAZÍLIA

DÉL-AMERIKAI KALEIDOSZKÓP

2014. október 12 – 27.

Utazás: menetrendszerinti repülőjárattal, európai átszállással. Dél-Amerikában közlekedés légkondicionált autóbuszokkal, helyi repülőjárattal, csónakkal / hajóval és vonattal.
Elhelyezés: *** / **** szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: Peruban és Bolíviában félpanzió (reggeli és ebéd vagy vacsora), Argentínában és Brazíliában reggeli.

JELENTKEZEM AZ ÚTRA!
UTOLSÓ 4 HELY, TOVÁBBÁ  1 FŐ TÁRSÍTANDÓ ÚR JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!

~ Program ~

1. nap: Budapest – Lima
Indulás Budapestről a reggeli órákban. Európai átszállás után repülés tovább Limába. Érkezés a késődélutáni órákban. Transzfer a szállodába. Szállás Limában.

LIMA


2. nap: Lima
Eegész napos városnézés. Délelőtt a gyarmati időkből fennmaradt városmag, a Larco Herrera Múzeum és az Archeológiai Múzeum megtekintése. Ebéd után ismerkedés LIMA modern városnegyedével. Szállás Limában.

3. nap: Lima – Cuzco
Reggel repülés Cuzcoba, az inka birodalom fővárosába. Érkezés után kirándulás a SZENT-VÖLGY-be. PISAC városában a hangulatos indiánpiacon mindenféle kézműves termékekkel és különleges zöldségekkel, gyümölcsökkel ismerkedhetünk meg. Ebéd után OLLANTAYTAMBO titokzatos teraszait és hatalmas monolitokból álló templomát látogatjuk meg. Szállás a Szent-völgyben.

MACHU PICHU


4. nap: Machu Picchu
Kirándulás vonattal és autóbusszal az inkák elveszett városához, a MACHU PICCHU-hoz. Egy lépésre az égtől, az Andok hegyláncai között csaknem megközelíthetetlen hegynyergen bújik meg a kis erődített város. Ebéd, majd este visszautazás Cuzcóba. Szállás.

5. nap: Cuzco
Délelőtt városnézés a „világ köldökén”, CUZCO-ban és környékén. A Katedrális megtekintése. Az inka birodalom legfontosabb templomának, a Coricanchának (Arany Udvar) helyére épült Santo Domingo templomban láthatjuk az inka kultikus hely földrengés révén szabaddá vált részeit. Ebéd után kirándulás a környékbeli inka emlékekhez: SACSAYHUAMAN (titokzatos kőfalak), QUENQO (imahely), TAMBOMACHAY (az inkák fürdőhelye) és PUCA PUCARA (vörös erőd). Szállás Cuzcoban.

6. nap: Cuzco – Puno
Utazás autóbusszal az Andok hegyei között. Ezen a napon ebédcsomagot kapunk. ANDAHUAYLILLAS-ban látogatás a „dél-amerikai Sixtus Kápolnának” nevezett, csodálatos Szent Péter templomban. RAQ’CHI-ban az inka Viracocha templom megtekintése sem maradhat ki. SILLUSTANI a kolla indiánok domboldalban elhelyezkedő érdekes temetkezési tornyai (chulpák) miatt érdekes a turisták számára. Szállás Punoban.

TITICACA-TÓ


7. nap: Titicaca-tó – Tiahuanaco
Reggel motorcsónakokkal irány a világ legmagasabban fekvő hajózható tava. A TITICACA-TAVON kisebb-nagyobb szigeteket láthatunk, amelyek az inka idők számkivetettjeinek nyújtanak mai napig menedéket. A leghíresebb szigetlakók az uro indiánok, akik maguk építik úszó szigeteiket totoranádból. Átkelünk Bolíviába. A főváros, La Paz felé vesszük az irányt, de útközben vár ránk egy élmény TIAHUANACO (Tiwanaku) preinka kultúra vallási és kultikus központja Bolíviában, a Titicaca-tavat körülvevő fennsíkon, 3.900 méter magasságban. A város, amely virágkorát Kr.sz. 400–900 között élte, kis mezőgazdasági településből fejlődött birodalmi fővárossá. Este érkezés La Pazba, szállás.


8. nap: La Paz
LA PAZ szédítő, minden tekintetben, nem csak azért mert a világon a legmagasabban fekvő főváros hanem mert a szépsége eltérő a hagyományostól. Délelőtt városnézés: a XVI. századi Santo Domingo templom, Szent Ferenc Bazilika, piac stb. Délután kirándulás a lélegzetelállító Hold völgyébe. Egyedülálló természeti képződmény, kietlen táj mégis alig egy kőhajításnyira a nyüzsgő várostól. Szállás La Pazban.

LA PAZ


9. nap: La Paz – Buenos Aires
Utazás repülővel, átszállással az Argentin fővárosba. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás BUENOS AIRES-ben.

10. nap: Buenos Aires
Reggeli után egész napos városnézés Amerika „Párizs”-ában: Plaza de Mayo, Catedral, Casa Rosada (híres balkonja az Evita c. filmben látható), Cadildo, Parlament (a washingtoni Capitolium másolata), Obeliszk, a világ legszélesebb sugárútja, La Boca, Caminito (a tangó hazája), San Telmo és Recoleta városnegyedek elegáns épületei, parkjai, séta Evita sírjához. Este fakultatív lehetőségként részt vehetünk egy fergeteges tangó show műsoron, ahol a vacsora menüjében megkóstolhatjuk a híres argentin marhasültet. Szállás Buenos Airesben.

TIGRE


11. nap: Buenos Aires – Tigre – Iguazu
Reggeli után utazás az argentin főváros üdülő negyedébe, TIGRE-be, a „parasztok Velencéjének” nevezett városrészbe. Itt két lomha folyó, a Tigre és a Reconquista (a Paraná-delta része) kanyarog a házak között. Persze ma már egyáltalán nem „paraszti” lévén, nyaralók, horgászok, vízisport kedvelők otthonává vált. Este repülés Puerto Iguazuba. Szállás Foz do Iguacuban a brazil oldalon.

12. nap: Itaipu és Iguazu-vízesés argentin oldala
Ma láthatjuk a világ legnagyobb teljesítményű vízi erőművét, a Brazília és Paraguay határán épült Itaiput. Látogatás a vízesés argentin oldalán. Busszal, romantikus kisvasúttal és gyalogosan keressük fel a zuhatagokat és megcsodálhatjuk az „Ördögtorok” nevű leghíresebb, leglátványosabb részt is. Fakultatív SAFARI túra, melynek keretében terepjáróval megismerkedhetünk a szubtrópusi őserdő növényeivel, esetleg állataival. Motorcsónakkal mehetünk a zúgókhoz, a vízesések közvetlen közelébe, néha akár a zuhatagok alá. Szállás Foz do Iguacuban, a brazil oldalon.


13. nap: Iguacu-vízesés brazil oldala
Délelőtt az IGUACU brazil oldalát fedezhetjük fel. Hangulatos ösvényeken sétálva fenséges rálátásunk nyílik a sok-sok nagy robajjal lezúduló vízesésére. Fakultatív helikopterrepülés keretében felülről is megcsodálhatjuk a vízesés együttest és a tájat. Délután repülés Rio de Janeiróba. Fakultatív tipikus brazil vacsorát – churrascaria - választhatunk, melynek keretében a nyárson sült különböző húsokból és finom köretekből kedvünkre válogathatunk. Szállás.

14. nap: Rio de Janeiro
Egész napos program keretében ismerkedünk RIO DE JANEIRO különböző híres városrészeivel: Flamengo (foci csapatáról híres), Botafogo, Gloria, Világháborús emlékmű, belváros széles sugárútjai, Maracana (világ legnagyobb stadionja /kívülről/), Sambadromo (a híres karnevál helyszíne), modern Katedrális, Ipanema, Leblon stb. Utazás kabinos felvonóval a Cukorsüveg hegyre. Fogaskerekűvel érkezünk a Megváltó Krisztushoz, a Corcovado hegyre, miközben fantasztikus városi panorámában lesz részünk a Tijuca-erdőből. Fakultatív helikopteres repülés keretében csodálhatjuk meg a Corcovado hegyet és a híres Copacabana partot. Szállás Rióban.

RIO DE JANIERO


15. nap: Rio de Janeiro
Reggeli után hangulatos hajókirándulás során ismerjük meg a várost körülölelő Guanabara-öblöt, ahol Rio különböző városrészeinek, és a szemközti Neteroinak panorámájában is gyönyörködhetünk. Délután megcsodálhatjuk a Botanikus kert szubtrópusi és trópusi növényritkaságait, a sudár királypálmákat és gyönyörű orchideákat is. Este elbúcsúzunk a várostól és egész Dél-Amerikától. Hazarepülés átszállással, éjszaka a repülőn.

16. nap: Budapest
Európai átszállás után érkezés Budapestre a menetrend függvényében.


Részvételi díj: 999.900,- Ft

Repülőtéri illeték: kb. 185.000,- Ft (Az indulásig változhat!)

Belföldi repülőjegyek: 580,- USD

Egyágyas felár: 210.000,- Ft                                  

A részvételi díj a belépők árát magában foglalja!

Szervízdíj / Borravaló: 70,- USD

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Fakultatív programok:
Tango-show vacsorával Buenos Airesben: kb. 100,- USD
Helikopterezés az Iguacu-vízesésnél: kb. 110,- USD
SAFARI program az Iguacu-vízesésnél: kb.  80–100,- USD
Helikopterezés Rio de Janeiróban: kb. 110,- USD
Brazil vacsora (churrascaria): kb.   45,- USD
Szamba-show Rio de Janeiróban: kb. 120,- USD
Kirándulás Petropolisba: kb. 80,- USD


Kötelező útlemondási biztosítás: 1,5 %.                   

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

UNESCO Világörökségek:
Peru:
- Lima óvárosa
- Cuzco városa
- Machu Picchu szent helye
Brazília:
- Iguacu Nemzeti Park
- Rio de Janeiro: Carioca területe
Argentina:
- Iguazu Nemzeti Park                   

A változtatás jogát fenntartjuk!

JELENTKEZEM AZ ÚTRA!

Módosítás: (2014. szeptember 19. péntek, 13:20)

 

Kínai császárvárosok

Jobb, több, szebb, kényelmesebb, mint tavaly!

KÍNAI CSÁSZÁRVÁROSOK

PEKING - LUOYANG - XIAN - NANJING - HANGZHOU

2014. október 14 - 26.

UTOLSÓ HELYEK!
JELENTKEZEM AZ ÚTRA!

Jobb, mert nincs éjszakai vonatozás, 4 személyes hálófülkében! Több, mert több látnivalót tartalmaz (pl. Shaolin-kolostor), mert még egy estét töltünk Sanghajban! Kényelmesebb, hiszen plusz egy éjszakát töltünk Sanghajban, és így nappali a hazautazásunk! Jobb, mert mindezt, a tavalyi áron kínáljuk!

Utazás: Budapest – Peking / Sanghaj – Budapest útvonalon repülővel, belföldön Xian– Nanjing repülővel, Peking–Zhengzhou szuper-expressz vonattal, valamint légkondicionált autóbusszal.
Elhelyezés: *** / **** szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: félpanzió (reggeli és ebéd).

~ Program ~

1. nap: Budapest – Peking
Elutazás Budapestről a reggeli órákban menetrendszerinti járattal, átszállással Pekingbe. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Peking

Érkezés a reggeli órákban. A főváros két sajátos nevezetességével ismerkedünk ezen a napon. A LÁMA TEMPLOM helyén eredetileg hercegi palota állt, ahol a későbbi császár 300 tibeti lámát telepített le, így ma egy tibeti buddhista templomban találjuk magunkat. Fő látványossága egy Guinness rekordok könyvében is szereplő hatalmas, egyetlen fatörzsből készült Buddha szobor. Az ÉG TEMPLOMÁBAN a császárok imádkoztak „atyjukhoz”, az Ég Urához a jó termésért. Ennek helyszínei, a csodálatos fehér márvány oltár és a csak fából, egyetlen fémszög felhasználása nélkül készült épületek, melyek ma is itt állnak. Szállás Pekingben.

NYÁRI PALOTA KERTJE


3. nap: Kínai nagy fal és a Ming sírok
Reggeli után utazás a világ legnagyobb építészeti alkotásához, a KÍNAI NAGY FAL-hoz. A Fal mai formáját több mint kétezer év folyamatos építése során nyerte el, kezdve a Hadakozó Fejedelemségek korától, az első kínai császár, Csin Shi Huang-ti egyesítő építkezésein keresztül a Ming dinasztia nagy felújító munkálatain át, egészen a turisták kedvére tett restaurálásokig. Felejthetetlen élményt nyújt, amint kígyóként húzódik végig a Pekinget övező hegyek gerincén. A MING DINASZTIA 16 császára közül 13 Pekingből irányította birodalmát – és itt is temették el őket. A temetkezési helyet nagy gondossággal, földjósok, varázslók, tudósok segítségével választotta ki az első ide temetkező császár. Az „U” alakú völgy hegyeinek lábainál elhelyezkedő sírok közül nézünk meg egyet. Szállás Pekingben.

KÍNAI NAGY FAL


4. nap: Peking – Zhengzhou
Egész napos városnézés PEKING-ben. A Tiananmen tér a világ legnagyobb tere. A TILTOTT VÁROS a világ legnagyobb területű uralkodói rezidenciája. 1406–1420 között épült, 9999 teremmel rendelkezik és a Ming és a Csing dinasztia 24 uralkodójának volt székhelye. A NYÁRI PALOTA a császárok nyári lakhelye 290 hektáros területen a Kunming tóval, számos látványos épülettel és a Hosszú Folyosóval, amely 720 méteren 8000 festményt tartalmaz. A festmények közül egyik sem ismétlődik. Utazás szuper-expressz vonattal (kb. 3 óra) Zhengzhou-ba. Érkezés az esti órákban, szállás.

5. nap: Shaolin kolostor
Reggeli után utazás a SHAOLIN KOLOSTOR-hoz, a kínai harcművészet egykori bölcsőjéhez. A Shaolin kung-fu kialakulása, fejlődése, filozófiája szorosan kapcsolódik a Ch’an (japánban Zen) buddhizmushoz. A Ch’an a szanszkrit dhyāna szóból ered, melynek jelentése: elmélyülés. Harcművészeti bemutató és a Pagoda Erdő megtekintése. A pagodák központi buddhista szentélynek számítottak 4 dinasztián keresztül. Több mint 200 pagoda és láma pagoda, vagy maradványai láthatóak. Szállás Luoyangban.

AGYAGHADSEREG


6. nap: Longmen barlangok
Délelőtt utazás a LONGMEN BARLANGOK-hoz, ahol a sziklavájatok számtalan szentélyt és 70 ezer szobrot rejtenek. A Fehér ló templomának megtekintése, mely a hagyomány szerint az első buddhista templom Kínában. Utazás szuper expresszvonattal (kb. 2 óra) Luoyangból Xianba. Érkezés az esti órákban, szállás.

7. nap: Xian – Agyaghadsereg
Egész napos városnézés XIAN-ban: Nagy Vadlúd Pagoda, Shaanxi Múzeum és a világhírű Agyaghadsereg, amely az első kínai császár, Csin Shi Huang-ti mauzóleumát, sírját voltak hivatva őrizni. A világ nyolcadik csodájának tartott hadsereg válogatott, külön-külön arcvonásokkal rendelkező katonái ma is olyan hadrendben állnak velünk szemben a hatalmas teremben, mintha épp hadjáratra indulnának. Megtaláljuk itt az íjászokat épp úgy, mint a vezérkart. Este fakultatív programként a Thang Dinasztia show megtekintése. Szállás Xianban.

LONGMEN BARLANGOK


8. nap: Nanjing
Reggeli után repülés Ming császárság hajdani fővárosába, az 5000 éve lakott városba, NANJING-ba. A település a fénykorát a XV. században, a Ming császárok uralkodása alatt élte. Ezt követő álmosságából a XIX. századi Ópiumháború és a Taiping felkelés ébresztette fel a ma dinamikusan fejlődő várost. Dr. SUN JAT SEN-t a modern Kína atyjának tartották már a XX. század elején is mind a Nemzeti, mind a Kommunista párt hívei. 1925-ben bekövetkezett halála után itt temették el, ahol MAUZÓLEUMA zarándokhellyé vált. Kína leghosszabb és legbővízűbb folyója, a JANGCE a város mellett hömpölyög, amin átível Kína egyik leghosszabb hídja, mely még ma is az ország egyik büszkesége. A Sun Jat Sen mauzóleum megtekintése után a Jangce folyón átívelő hídon fényképezési lehetőség. Szállás Nanjingban.

9. nap: Nanjing – Suzhou
Utazás vonattal vagy autóbusszal a „kertek városába”, „Kelet Velencéjébe”, SUZHOU-ba. A város a Sui dinasztia korában megépült Nagy Csatornának köszönhette felvirágzását és stratégiai szerepét. Ez a település ma is a kínai kertművészet élő képviselője, ahol a természet, az építészet, a költészet és a festészet harmóniáját csodálhatjuk meg. Ezen, híres kertek közül mi a Tigris Dombot nézzük meg. A város a XIV. századtól Kína vezető selyemtermelője, mellyel részletesebben is megismerkedhetünk, amikor meglátogatunk egy Selyem-manufaktúrát. Szállás Suzhouban.

WUZHEN


10. nap: Suzhou – Wuzhen – Hangzhou
Utazás autóbusszal Hangzhouba. Útközben megálló WUZHEN-ben, mely egyike a legjobb állapotban fennmaradt kínai vízi-városoknak. A hangulatos utcákon járva hagyományos mesterségeket ismerhetünk meg. Szállás Hangzhouban.

11. nap: Hangzhou – Sanghaj
Reggeli után városnézés HANGZHOU-ban, Kína egyik turista fővárosában - ahogy itt tartják róla. Amikor Marco Polo a XIII. században átutazott itt, a világ legszebb, legfényesebb városának írta le az akkor közel 1 millió lakossal rendelkező települést. Kína megszállása idején a Song dinasztia délre menekült és ide helyezte át fővárosát, ezért így túránkon Hangzhou a következő császárváros. Az itt található Nyugati-tó (Xi Hu) a város fő látványossága, ami eredetileg egy lagúna volt. Megtekintjük a 60 méter magas HAT HARMÓNIA PAGODÁ-ját, az egykori világítótornyot. A nap során látogatás egy kínai teaültetvényen is. Továbbutazás Sanghajba. Este egy kínai akrobata show megtekintése. Szállás Sanghajban.

SANGHAJ


12. nap: Sanghaj
Egész napos városnézés Kína második legnagyobb városában, a hatalmas fejlesztések, építkezések metropoliszában, a csodálatos SANGHAJ-ban. A sok évszázadon át csendes kis halászfaluként létező település a XIX. században, az Ópiumháborúkat követő megállapodások következtében vált jelentős kikötővé és sokmilliós világvárossá. Megismerkedünk Sanghaj Wall Streetjével, a BUND-al, ahol a múlt század elején monumentális épületeket emeltek az európai bankok és biztosítók. A JADE BUDDHA TEMPLOM a város legjelentősebb temploma, melynek féltve őrzött kincsei a burmai csillogó fehér jade kőből faragott Buddha szobrok. Felkeressük a YÜ YÜAN-t, avagy Örömök kertjét. Ezt a területet a Ming dinasztia idején, a XVI. században alapított a Pan család egyik jómódú tagja alakíttatta ki, hogy szüleinek örömöt szerezzen. Csodálatos pavilonokat, sziklakompozíciókat, tavacskákat, sőt több fal tetején végigkígyózó sárkányt is láthatunk. Szállás Sanghajban.

13. nap: Budapest
Reggeli után transzfer a repülőtérre, átszállással érkezés Budapestre az esti órákban.

Részvételi díj: 439.000,- Ft

Repülőtéri illeték kb. 95.000,- Ft (Az indulásig változhat!)                  

Egyágyas felár: 96.000,- Ft

Vízumdíj: kb. 8.000,- Ft

Vízum ügyintézési díj: 3.500,- Ft                    

Belföldi repülőjegy illetékkel: 150,- USD

Fakultatív program:
- Thang dinasztia show 6.000,- Ft

Szervízdíj / borravaló: 40,- USD

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

A részvételi díj a belépőjegyek árát magában foglalja.

Kötelező útlemondási biztosítás: 1,5%.               

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

UNESCO Világörökségek:
- Peking: Mennyek temploma, Nyári palota, Tiltott Város
- Kínai Nagy Fal
- Ming sírok
- Longmen barlangok
- Klasszikus Suzhoui kertek
- Xian: Agyaghadsereg

A változtatás jogát fenntartjuk!

JELENTKEZEM AZ ÚTRA!

Módosítás: (2014. szeptember 19. péntek, 12:46)