gototopgototop

100 éve született Szabó Magda

100 ÉVE SZÜLETETT SZABÓ MAGDA

DEBRECEN - HORTOBÁGY

A REFORMÁCIÓ 500 ÉVE

2017. május 20.

Utazás: légkondicionált autóbusszal

NEM FOGLALHATÓ!

~ Program ~

Utazás rövid pihenővel a „kálvinista Rómába”, vagy a „Civis városként” emlegetett megyeszékhelyre, DEBRECEN-be. A település fontos központja a hazai református szellemiségnek, vallásnak. Ugyanakkor Szabó Magda neve is összeforr a várossal, hiszen alkotásaiban sokszor utal a városra.

DEBRECEN


A programunkat „Nyilas Misi” egykori iskolájával a világhírű Református Kollégiummal kezdjük, majd a szomszédságában található Nagytemplom következik. Mindkét helyszín egykor az ország sorsdöntő jövőjében fontos szerepet játszott.
A Kollégium a magyar reformáció központja, melynek fénykorát a XVIII. közepéig élte. Könyvtárában kb. 600 ezer kötetet, köztük számos könyvritkaságot és régi kódexeket őriznek.
A Nagytemplom a város legnevezetesebb építészettörténeti alkotása és legnagyobb hazai református, klasszicista stílusú egyházi épülete. 1849-ben és 1945-ben országgyűlések helyszíne volt.

HORTOBÁGY

A belvárosi rövid szabadidő után irány a Hortobágy Európa legnagyobb szikes pusztája! Itt alapították meg Magyarország első nemzeti parkját 1973-ban, a 81 ezer hektár kiterjedésű HORTOBÁGYI NEMZETI PARK-ot. A vidék 1999-től a Világörökség része. A területet felügyelő igazgatóság a természetvédelem, a gazdálkodási tevékenység és az idegenforgalom sajátos egységét valósítja meg. A különleges madárvédelmi rezervátumok, az egyedülálló területek részei az Európai Unió kezdeményezésére elindított Natura 2000 hálózatnak.
A Hortobágy Magyarország legtágasabb legelőterülete, amely az egyik jellemző ősfoglalkozást, az állattenyésztést régi vonásaival együtt máig megőrizte.
Érkezés után pusztai fogatozás keretében megismerkedhetünk az őshonos állatainkkal (racka, mangalica, szürkemarha, stb.), csikós bemutató is része programunknak. A kocsizás után rövid pihenő a Kilenclyukú hídnál.

Hazautazás Budapestre, érkezés az esti órákban.

Részvételi díj:7.600,- Ft

A részvételi díj a belépőjegyek, valamint a kocsikázás árát nem (kb. 4.000,- Ft) tartalmazza!

(A belépők vásárlása miatt ne hagyják otthon a diák- vagy nyugdíjas igazolványt, mert egyes helyeken kedvezményeket vehetnek igénybe!)

A változtatás jogát fenntartjuk!

Módosítás: (2017. május 22. hétfő, 14:56)